Završio Global Game Jam – najveći ikad u Hrvatskoj

Global Game Jam natjecanje u izradi videoigara održano je proteklog vikenda u Novskoj, a prema broju natjecatelja njih 130 podijeljenih u 28 timova, najveće je natjecanje ovakvog tipa ikad održano u Hrvatskoj. Organizatori Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga proizvođača videoigara HU-IZ-VI zajedno sa sponzorima A1 Hrvatska, WhiteShark i medijskom kućom VIDI natjecateljima su pružili odličnu 48-satnu radnu atmosferu i vrhunske nagrade najboljima. Tema je bila „roots“ (korijeni), dok je u Novskoj bila modificirana u „unusual roots“ (neobični korijeni).

Pobjednici koji su osvojili 1.400 eura, te Nintendo Switch Consolu i šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje, napravili su videoigru pod nazivom „REGROW“ koja je imala i najbolji gameplay natjecanja, dok su pobjednici srednjoškolskog uzrasta nagrađeni opremom brenda WhiteShark i pretplatom na VIDI sadržaje, napravili videoigru pod nazivom „6 LIVES“. U odrasloj kategoriji nagrađene su i videoigre „Petriculture“ (2. mjesto i najbolja grafika), te „Pushing Down Daisys 2“ (3. mjesto i najbolja prezentacija). U srednjoškolskoj kategoriji „Guardian of Root“ osvojila je 2. mjesto, a videoigra „BROOTS“ 3. mjesto. Žiri koji je ocijenio sve videoigre činili su Aleksandar Gavrilović, Dominik Cvetkovski, Mladen Bošnjak, Hrvoje Mitić i Tomislav Gojević.

Natjecanje su pratili i novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš sa zamjenikom Sinišom Kesićem, Andreja Šeperac ispred Sisačko-moslavačke županije, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te državni tajnik istog ministarstva Ivan Vidiš. Dok su u ime sponzora natjecanje pratili Marijana Zagorac (A1 Hrvatska), Petar Ljevar (WhiteShark) te Tomislav Kotnik (VIDI).

„Ovo je bilo 48 sati umrežavanja znanja, novih poznanstava, testiranja izdržljivosti, živciranja, zabave, kreativnosti, druženja… Nama je ovo četvrta organizacija ovakvog gamedev natjecanja, a već danas počinjemo planirati iduće izdanje.“, poručili su iz inkubatora PISMO središta hrvatske gaming industrije.

Predah, ali i poseban gaming doživljaj natjecateljima je u novljanskoj sportskoj dvorani u kojoj se natjecanje i odvijalo pružila chill zona sa VR simulatorom vožnje – raicing carom i nizom mobilnih igara, ali i u kojoj se moglo zaplesati uz Just dance Nintendo Switcha. Tvrtka Intersnack Adria d.o.o. osigurala je i grickalice, a svi uključeni proveli su 2 dana odlične gejmerske zabave.

Podijeli sadržaj: