Inkubator Pismo

Edukacije | Programi

Unity

Trajanje: 6 mjeseci

Buduće zanimanje: Unity Engine developer (Unity, C#, HLSL, Animacije)

Opis: Višeplatformski softver, odnosno razvojno okruženje za razvoj igara i programiranje. Po završetku edukacije Unity, polaznik savladava tehnike kao što su programiranje u C# programskom jeziku, napredno orištenje Unity razvojne okoline, pravilna izrada i pisanje koncepta video igre, pravilna primjena matematičke logike i zakona fizike u video igrama, organizacija i izvedba projekta video igre, uređivanje i postavljanje korisničkog sučelja, dizajniranje zadovoljavajuće interakcije korisnika s računalom, optimiziranje video igre za više različitih platformi, logičko i umjetničko dizajniranje te stvaranje više razina u video igri.

Cijena edukacije: 0 Eura

Ti si plaćen: minimalna hrvatska plaća + putni troškovi

Blender

Trajanje: 6 mjeseci
 
Buduće zanimanje: 3D/2D Artist i Animator (Blender, Animacije, Sculpt, Krita)
 
Opis: profesionalni alat otvorenog koda za 3D računalnu grafiku te se koristi za izradu animiranih filmova, vizualnih efekata, modela za 3D printere i interaktivnog sadržaja. Po završetku edukacije Blender, polaznik savladava tehnike kao što su izrada i animiranje 3D modela za video igre, Blender 3D artist, Blender animator i Blender environment artist.
 
Cijena edukacije: 0 Eura
 
Ti si plaćen: minimalna hrvatska plaća + putni troškovi

Unreal Engine

Trajanje: 3 mjeseca

Buduće zanimanje: Unreal Engine developer (Unreal, C++, Blueprints, Animacije)

Opis: Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara. Razvojno okruženje za izradu video igara, vizualizacija i animacija. Podržan je razvoj za sve najzastupljenije platforme i osim programiranja u C++ programskom jeziku moguće je koristiti i sustav vizualnog skriptiranja Blueprint. Po završetku edukacije, polaznik savladava osnove programiranja u C++ programskom jeziku i vizualno skriptiranje koristeći Blueprint sustave, osmišljavanje 3d scene i okolišnog sadržaja, primjenu vizualnih efekata, animacije te stvaranje korisničkog sučelja. 

Cijena edukacije: 0 Eura

Za tebe je edukacija besplatna, budući plaćanje edukacije osigurava sustav vaučera HZZ-a i za zaposlene i za nezaposlene osobe.  

Planirani početak edukacije rujan 2023.

AV tehnologije

Trajanje: 4 mjeseca

Buduće zanimanje: Audiovizualni producent (3D modeliranje, Blender, Audacity, Adobe Premiere)

Opis: Kreiranje audiovizualnih sadržaja u izradi videoigara. Izrada kreativnih sadržaja za potrebe razvoja visokokvalitetnih videoigara ali i drugih multimedijalnih primjena, koristeći najnoviju tehnologiju inkubatora poput video, glazbenog i motion-capture studija, fotogrametrijske te opreme za virtualnu i proširenu stvarnost. Po završetku edukacije polaznik savladava alate i tehnike za 3D modeliranje, odnosno izradu detaljnih i realističnih 3D modela likova, objekata i okruženja. Uz stvaranje vizualno privlačnih elemenata koji će obogatiti novoizrađene modele i animacije, polaznik savladava i alate za uređivanje video materijala te obradu zvuka, sa krajnjim ciljem izrade animiranih filmova, trailera, promotivnih videa i cutscena, sa visokokvalitetnim zvučnim efektima, glazbom i dijalozima.

Cijena edukacije: 0 Eura

Za tebe je edukacija besplatna, budući plaćanje edukacije osigurava sustav vaučera HZZ-a i za zaposlene i za nezaposlene osobe.

Planirani početak edukacije rujan 2023.

Tehničar za izradu videoigara

Trajanje: 4 godine

Opis: Srednjoškolski obrazovni program dostupan u Tehničkoj školi Sisak i Srednjoj školi Novska.