Traje Global Game Jam 2023

Nema sumnje da je Global Game Jam 2023 najveće natjecanje u izradi videoigara ikad održano u Hrvatskoj ono u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 i Hrvatske udruge proizvođača videoigara HU-IZ-VI. 130 natjecatelja bori se u 27 timova kako bi osvojili bogate nagrade koje su osigurali partneri – A1 Hrvatska, WhiteShark i medijska kuća VIDI. Natjecatelji su stigli iz cijele Hrvatske, a u sportskoj dvorani u Novskoj dočekao ih je veliki organizacijski tim i brojni zabavni sadržaji.

Otvorenje natjecanja vodila je Ivana Matanović koja je predstavila sve uključene u organizaciju te pozdravila okupljene u ime inkubatora PISMO powered by A1. Pozdravne riječi uputili su i Dominik Cvetkovski iz udruge HU-IZ-VI, Andreja Šeperac u ime Sisačko-moslavačke županije, gradonačelnica Novske Marija Kušmiš, Tomislav Kotnik iz VIDI medijske kuće, Petar Ljevar iz WhiteSharka, Marijana Zagorac iz A1 Hrvatska d.o.o. te Marin Piletić ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Natjecateljima su uputili dobre želje za što boljim plasmanom, a organizatorima još ovakvih gamedev sadržaja.

Tema ovogodišnjeg natjecanja su korijeni (roots), no PISMO i HU-IZ-VI su uz dozvolu organizatora iz SAD-a modificirali temu u neobične korijene (unusual roots) kako natjecatelji zbog vremenskih zona i ranijeg saznavanja teme u drugim dijelovima svijeta nebi imali prednost. Također, najavni video teme preveden je na 16 svjetskih jezika i ove godine je dostupan i na hrvatskom jeziku.

Natjecanje završava 5. veljače u 17 sati kad kreće predstavljanje završenih radova i ocijenjivanje stručnog žirija na čelu sa Ivanom Muratom iz tvrtke Nanobit.

Podijeli sadržaj: