Završeno županijsko natjecanje – u kategoriji Razvoj softvera prva tri mjesta osvojili novljanski srednjoškolci

Na održanom županijskom natjecanju u informatici u kategoriji razvoja softvera sudjelovali su učenici prvog i drugog razreda Srednje škole Novska koji se obrazuju na smjeru Tehničar za razvoj videoigara. Podijeljeni u osam timova učenici su odnijeli prve nagrade.

Učenicima je zadatak bio napraviti videoigru / softver na vlastitu temu, pri čemu proizvod moraju i prezentirati komisiji. Rezultati prva tri mjesta:

  1. Igra Math Rafinery – Filip Đurđević i Borna Ovad
  2. Find A Way – Šimun Golub, Borna Kozić i Ivan Lacko
  3. Igra Martix – Vedran Momić, Tin Grilec i Srećko Zdunić
    Igra Star track – Ivano Pišonić, Ivano Vidović, Lucijan Zednik

Mentori učenicima bili su profesori iz škole Josip Džaja, Genoveva Veble i Zoran Gaćeša, te Dominik Cvetkovski iz inkubatora PISMO koji je poručio da su pripreme trajale pet mjeseci i da su mentori prezadovoljni rezultatima. „Osobno sam i sam kao srednjoškolac sudjelovao na natjecanjima u ovoj kategoriji, i tvrdim da je jako teška. Odlično je što učenici mogu dodatno učiti u inkubatoru PISMO sa game programerima koji rade za svjetsko tržište, ali i uopće u ovoj kategoriji osim što razvijaju softver, oni uče i o poduzetništvu, targetiraju publiku koja treba koristiti proizvod i vježbaju pitchanje. Čestitke svim učenicima!“

Gotovo deset godina u nizu nitko u Sisačko-moslavačkoj županiji nije se natjecao u ovoj kategoriji razvoja softvera. Otvorenjem smjera Tehničar za razvoj videoigara u Sisku i Novskoj, kandidata ne manjka. Prošle godine četiri tima, a ove čak osam, pristupilo je natjecanju.

Podijeli sadržaj: