Veleposlanik Indije posjetio inkubator PISMO i Novsku

Veleposlanik Indije Njegova Ekselencija Raj Kumar Srivastava je u ponedjeljak 21. veljače posjetio Grad Novsku te Poduzetnički inkubator PISMO.

Vleposlaniku Indije predstavljen je projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji – osnivanje Poduzetničkog inkubatora PISMO-NOVSKA“ na kojem se upoznao s idejom Inkubatora te cijelim procesom izgradnje, adaptacije i opremanja prostora u kojem sada stanuju brojne IT tvrtke.

U obilasku PISMO 2, veleposlanik Indije upoznao se s opremom na kojoj rade game developeri, a nakon toga održan je sastanak na kojem je Andreja Šeperac iz Razvojne agencije SIMORA predstavila Sisačko-moslavačku županiju kao županiju pogodnu za investicije, a Nj. E. g. Raj Kumar Srivastava govorio je o prednosti India – Croatia Startup Bridge.

Inače, u cilju jačanja međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja, Indija i Hrvatska pokrenule su inicijativu India – Croatia Startup Bridge, koja omogućava startupima, investitorima, inkubatorima, korporacijama i poduzetnicima iz obiju zemalja da se povežu, prošire poslovanje i pozicioniraju na globalnom tržištu.

Upravo zbog toga, na sastanku su sudjelovale i startup tvrtke s područja Sisačko-moslavačke županije, Hiroma Design, Grow development, Loomi Design te MIB SIS d.o.o. čiji su vlasnici govorili o svim mogućnostima koje su danas dostupne u IT sektoru.

Podijeli sadržaj: