Uz podršku inkubatora PISMO – institucije iz BiH razvijaju vještine vezane uz industriju videoigara

U sklopu projekta “Jačanje kapaciteta dionika Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom ekosustavu”, održan je drugi po redu dvodnevni seminar pod nazivom „Pokretanje u industriji videoigara“. Organiziran od strane Inkubatora PISMO powered by A1, okupio je buduće trenere iz Banja Luke i Mostara, a predstavlja ključni korak u stvaranju temelja za daljnji razvoj kompetencija potrebnih u brzorastućem sektoru videoigara.

Seminar je bio namijenjen edukaciji polaznika iz BiH o specifičnim potrebama industrije videoigara, pružajući im razumijevanje uloge i važnosti obrazovnih programa u ovom dinamičnom sektoru. Fokusirajući se na edukaciju budućih trenera, Inkubator PISMO osnažio je sudionike znanjima te vještinama relevantnim za analizu trenutnog stanja i izazova u industriji videoigara.

„Stjecanje naprednih vještina od strane sudionika na seminaru ima ključnu ulogu u jačanju konkurentske prednosti Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom ekosustavu. Usavršavanje kompetencija, posebno u području industrije videoigara, omogućit će stručnjacima iz ove regije da budu u korak s najnovijim trendovima i tehnologijama.“,  poručio je Vlado Vujica iz inkubatora PISMO.

Sudionici su se upoznali i s metodama koje potiču kreativnost, tehnološku spremnost i stručnost, ključne u svijetu razvoja videoigara. Poseban naglasak stavljen je na važnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i usavršavanja u dinamičkom tehnološkom okruženju.

Projekt ” Jačanje kapaciteta dionika Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom ekosustavu” – (GIZ), vrijedan je 36.560 eura, a realiziran je od strane Razvojne agencije SIMORA – INKUBATOR PISMO uz podršku partnera i krajnjih korisnika Inovacijskog centra ICBL Banja Luka i Tehnološkog parka INTERA Mostar, čime je potvrđena posvećenost razvoju vještina te znanja potrebnih za napredovanje u industriji videoigara. Inkubator PISMO nastavlja biti nezaobilazno središte za susrete i dinamičnu razmjenu znanja unutar digitalnog inovacijskog ekosustava!

Podijeli sadržaj: