Gradonačelnica Grada Pleternice – prijatelj Novske zajedno sa suradnicima posjetila Novsku i inkubator PISMO

Gradonačelnica Pleternice, gđa Marija Šarić, posjetila je Grad Novsku u pratnji svojih suradnika, gdje ju je srdačno dočekala gradonačelnica Novske, Marija Kušmiš, zajedno sa svojim timom. Tokom posjeta, održan je sastanak s fokusom na različite aktivne projekte, kao i posjet Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1.

U zgradi PISMO-a gradonačelnica Šarić, imala je priliku proširiti svoje znanje o razvoju videoigara u Hrvatskoj koje joj je predstavila zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora SMŽ, Ivana Matanović. 

Gradonačelnica Petrinje posjetila je i Gradsku knjižnicu Novska, Hotel Knopp, Župu Svetog Luke Evanđeliste, Inkubator društvenih inovacija, STEM laboratorij te Dnevni centar za starije osobe. 

Važno je napomenuti da su gradovi Novska i Pleternica izrazili snažnu volju za suradnjom potpisivanjem Povelje o prijateljstvu u kolovozu 2023. godine. Ovom gestom žele poticati prijateljstva na raznim razinama te zajedno njegovati hrvatsku, a posebno slavonsku kulturu, običaje, identitet te naglašavati posebnosti ova dva grada u promoviranju očuvane baštine hrvatske pismenosti na glagoljici. Gradonačelnice su istaknule i kontinuirano razvijanje novih programa i projekata koji će pridonositi koristima za ova dva kraja.

Ovaj susret između gradonačelnica i njihovih timova predstavlja korak naprijed u jačanju suradnje između Pleternice i Novske te stvaranju inovativnih i održivih projekata koji će unaprijediti život građana oba grada!

 

Podijeli sadržaj: