Turnir EA SPORTS FC 24 u Sisku oduševio mlade!

Proteklog vikenda, Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, RCK Tehničkom školom Sisak, Regionalnim koordinatorom SMŽ, Zajednicom tehničke kulture SMŽ, Hrvatskom udrugom izrađivača videoigara (HU-IZ-VI) te Poduzetničkim inkubatorom Sisačko-moslavačke županije PISMO, organizirala je uzbudljivi turnir EA SPORTS FC 24. Ova manifestacija, održana u prostorijama RCK Tehničke škole Sisak, privukla je preko 60 sudionika i posjetitelja te obogatila već bogat program Centra za mlade Sisačko-moslavačke županije.

Župan Ivan Celjak srdačno je pozdravio igrače i prisutne, ističući kako je ovaj turnir još jedan u nizu kvalitetnih događaja koje za mlade organizira Sisačko-moslavačka županija. “Naš cilj je približiti se mladima te im pružiti zanimljive aktivnosti u njihovom slobodnom vremenu. Do sada smo organizirali različite tematske večeri poput španjolskih večeri i pub kvizova općeg znanja”, istaknuo je župan, naglašavajući kako županija nudi mnogobrojne mogućnosti za visokokvalitetno obrazovanje i život nakon školovanja.

“Večeras je u fokusu bila zabava putem videoigara, no ne smijemo zaboraviti naše obrazovne programe koji potiču mlade na inovacije. U našoj Tehničkoj školi Sisak nudimo smjerove tehničara za razvoj video-igara i tehničara za robotiku, dok Tehnička škola u Kutini nudi smjer CNC operatera, a Srednja škola Novska također ima smjer tehničara za razvoj videoigara. Ovi programi privlače mlade i pružaju im perspektivu. Stvaramo uvjete da zadržimo mlade kroz kvalitetno obrazovanje, a sve to povezujemo s našim poduzetničkim inkubatorima. Želimo mladima omogućiti osnivanje vlastitih start-up tvrtki i pokretanje poduzetništva unutar naše županije”, dodao je župan Celjak.

Poseban gost na turniru EA SPORTS FC 24 bio je poznati gamer, tiktoker i youtuber Antun Augustović – Anril, koji je svojim prisustvom dodatno obogatio događaj. “Nije uvijek lako na početku. Moji videi su imali vrlo malo pregleda, i bilo je trenutaka kada sam bio blizu odustajanja. No, važno je ustrajati. Zar ne? Uspjeh ne dolazi preko noći, ponekad treba godine rada i truda da se postigne. Stoga, nikada ne treba odustati!”, potaknuo je Anril svojim inspirativnim riječima, dijeleći svoje osobno iskustvo s mladima.

Nakon gotovo pet sati i 112 odigranih utakmica, najbolji je bio Filip Galijanić iz Petrinje koji je osvojio prvo mjesto i glavnu nagradu – PlayStation 5 s dodatnom opremom. Drugo mjesto osvojio je Borna Batisweiler iz Čakovca, koji je kući odnio VR naočale, dok je treće mjesto zauzeo Leon Pupić Jovanović iz Siska, osvojivši gaming stolicu.

Podijeli sadržaj: