Održan Boot camp za digitalizaciju javnog sektora

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 bio je domaćin radionice pod nazivom „Boot camp za digitalizaciju javnog sektora“. Ovaj događaj okupio je predstavnike javnih sektora s ciljem razmjene znanja i informacija o usvajanju te implementaciji procesa digitalne transformacije unutar javnog sektora. Izlaganja, rasprave i razrade projektnih ideja digitalizacije obilježili su ovaj dan održan u središtu hrvatske gaming industrije.

Boot camp posebno je istaknuo važnost podrške koja se pruža javnom sektoru u razvoju i implementaciji digitalnih rješenja, ističući unaprjeđenje administrativnih procesa, obrazovanja, kulturnih inicijativa, komunalnih usluga te turizma kao ključne ciljeve.

Jedno od ključnih trenutaka bilo je kratko predavanje Tadeja Slapnika iz tvrtke HashNET d.o.o., koje je predstavilo najnovije trendove i mogućnosti na području digitalizacije te digitalne transformacije. Poseban naglasak stavljen je na područja poput umjetne inteligencije, web 3 i mješovite stvarnosti (XR), pružajući uvid u mogućnosti primjene u javnom sektoru kroz primjere dobre prakse.

Projekt AI & Gaming EDIH, integriran u širu mrežu od 151 Europskog digitalnog inovacijskog huba, predstavlja ključni mehanizam podrške digitalnoj transformaciji kako malih i srednjih poduzeća, tako i javne uprave. Njegove sveobuhvatne usluge pružaju kontinuiranu podršku organizacijama, omogućujući im da se prilagode brzim promjenama tehnologije i tržišta.

“Ovaj boot camp označava važan korak u našem nastojanju da osnažimo javni sektor kroz digitalnu transformaciju. Angažman u AI & Gaming EDIH projektu omogućuje nam pružiti konkretne alate i resurse potrebne tijelima javne vlasti da maksimalno iskoriste prednosti digitalnih tehnologija”, istaknuo je predstavnik Inkubatora PISMO, Vlado Vujica.

Tijekom boot campa, sudionici su imali i priliku sudjelovati u interaktivnim radionicama, s ciljem razrade ideja digitalizacije, a stručnjaci AI & Gaming EDIH-a svojim su znanjem pomogli svim idejama u daljnjem razvoju koncepta te ih usmjerili na primjenjiva rješenja.

Projekt AI & GAMING EDIH provodi se u konzorciju koji čine Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ kao vodeći partner te Razvojna agencija SIMORA, Institut za fiziku, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Visoka škola PAR, HashNET d.o.o., Fast Lane d.o.o. i Centar za umjetnu inteligenciju Lipik kao projektni partneri.

U kontekstu digitalne transformacije, AI&Gaming EDIH pruža kontinuiranu podršku kroz svoje usluge za male i srednje poduzetnike te za javni sektor. Za dodatne informacije o AI&Gaming EDIH projektu i aktivnostima koje provodi, posjetite službenu web stranicu ovdje i budite korak ispred kroz digitalnu transformaciju!

Podijeli sadržaj: