Inkubator PISMO posjetili studenti i profesori Penn State University-a iz Sjedinjenih Američkih Država

Studenti s Penn State University-a iz Sjedinjenih Američkih Država posjetili su Grad Novsku u pratnji svojih profesora. Tijekom susreta, održana je prezentacija Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, kojoj se pridružila i gradonačelnica Novske, Marija Kušmiš. Ona je srdačno pozdravila studente i profesore te im zaželjela dobrodošlicu.

Pod vodstvom Andreje Šeperac i Ivane Matanović, studentima je prezentiran ekosustav PISMO-a te Sisačko-moslavačke županije. Nakon prezentacije, posjetili su start-up tvrtke „Misfit Village“ i „Solitude Software“. Među istaknutim trenucima bio je susret i s Dominikom Cvetkovskijemosnivačem tvrtke ANIQ d.o.o., koji je ispričao svoj poslovni put u Novskoj, predstavio projekte tvrtke te jedinstvenu perspektivu poduzetničkih izazova i postignuća u regiji.

„Otvorio sam ANIQ s 20 godina, a sada smo među top 20 tvrtki u Hrvatskoj po prihodima u gaming sektoru. Oženio sam se, kupio kuću, promijenio nekoliko automobila, i evo dodao sam koju kilu (30+), ali tko ne bi nakon svega. Shvatio sam da ako želim ostvariti san o umirovljenju s 30 godina, moram posvetiti 110% svog vremena poslu, a ne biti pola predavač, pola poduzetnik. Počeo sam zapošljavati ljude, raditi na kvalitetnijim projektima.“, istaknuo je Dominik Cvetkovski.

Sveučilište Penn State ističe se kao simbol akademskog izvrsnosti i globalnog angažmana, poznato po svojoj predanosti visokokvalitetnoj obrazovanju, naprednom istraživanju i utjecajnom društvenom djelovanju. S prisutnošću na 24 kampusa, sa gotovo 88.000 studenata i 17.000 fakulteta i osoblja, Sveučilište Penn State redovito se rangira među najboljim sveučilištima diljem svijeta.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo studenti i ja imali priliku posjetiti Novsku. Svjedočiti ovakvoj integraciji i razvoju poslovnih potencijala, zaista je impresivno.”, istaknula je Anne Hoag, profesorica Odjela za komunikacije i direktorica Centra za poduzetništvo na Penn State University-u iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je bila ključna voditeljica u organizaciji ovog posjeta.

Tijekom posjete Inkubatora PISMO, studenti su imali i priliku prisustvovati meetup, pitching session i Q&A događaju pod nazivom „How to kick-start a gamedev studio“ koji se odvijao u isto vrijeme. Ova razmjena iskustava i znanja posjetom, otvorila je vrata za potencijalne suradnje između Sveučilišta Penn State i Inkubatora PISMO, otvarajući put za buduća partnerstva usmjerena na poticanje poduzetništva, inovacija te globalne povezanosti. Inicijative poput ove djeluju kao katalizatori napretka, potičući pozitivne promjene i oblikujući budućnost društava diljem svijeta.

Podijeli sadržaj: