Startao ljetni gaming kamp – osnovnoškolci 7 dana uče izraditi vlastite videoigre

Ljetni gaming kamp u centru hrvatske gaming industrije startao je sa 33 polaznika. Prve dvije grupe polaznika stigle su u Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i u narednih sedam dana naučit će izraditi svoje vlastite videoigre. Najviše polaznika stiglo je iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Kamp će raditi tijekom prva dva tjedna u srpnju i zadnja dva u kolovozu sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali, a dostupna je nastava i na engleskom jeziku. Polaznici su učenici viših razreda osnovnih škola. Boravak im je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky učit će o microbitu i robotici. Bez računala i mobitela programirat će prirodu u izviđačkom kampu DUPIN, a promatrat će i zvijezde iz gradskog parka. Tijekom boravka predviđen je i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, podršku u organizaciji daje cijeli niz ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, udruga HU-IZ-VI, kao i Turistička zajednica Grada Novske

Podijeli sadržaj: