10 godina članstva Hrvatske u EU obilježeno u Novskoj

Na dan kada Hrvatska obilježava 10 godina svojeg članstva u Europskoj uniji, Novska je pružila izvrstan primjer uspješnog ulaganja i razvoja grada uz pomoć korištenja EU fondova te su ministri Šime Erlić i Marin Piletić, u pratnji gradonačelnice Marije Kušmiš, obišli neke od EU projekata. Završna postaja bio im je Poduzetnički inkubator PISMO koji je 2021. proglašen i najboljim hrvatskim EU projektom.

Zahvaljujući pametnom upravljanju i povlačenju fondova, u Novskoj su provedeni brojni projekti od kojih imidž grada svakako mijenja poduzetnički inkubator PISMO. Prvi je to hrvatski gaming inkubator koji je već zauzeo centralno mjesto u ovom sektoru, a daljnjim ulaganjima u izgradnju kampusa Novska postaje središte gaming industrije ovog dijela Europe.

„Kohezijska politika glavna je investicijska politika Europske unije, a njene učinke vidimo doslovno u svakom kraju Hrvatske, jer nema dijela u kojem nije proveden projekt sufinanciran EU fondovima. Novska je primjer uspješnog modela razvoja jednog manjeg grada, osobito ako ga stavimo u kontekst okolnosti s kojima se suočava Sisačko-moslavačka županija, a koji je uz pomoć EU sredstava stvorio novu, bolju perspektivu za život ovoga kraja. Zato danas, na desetu godišnjicu hrvatskog članstva u Europskoj uniji, šaljemo poruku upravo odavde, iz Novske. Hvala svima koji su imali ideje, entuzijazam, znanje i upornost i koji su iznijeli sve vrijedne projekte i preobrazili sliku Grada Novske. Čestitam na pretvaranju snova u stvarnost“, poručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Domaćini gostima u inkubatoru PISMO bili su djelatnici Razvojne agencije SIMORA, Regionalnog koordinatora SMŽ te polaznici edukacija Unity i Blender.

Podijeli sadržaj: