Rad u Unreal Engineu uči 25 polaznika

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju traje tromjesečna edukacija za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engineu. 25 polaznika koji su edukaciji pristupili koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program „Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“, a koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska, postat će uskoro stručnjaci za proizvodnju videoigara u trenutno drugom po redu najviše korištenom engineu u Hrvatskoj.

Prema najnovijoj analizi CGDA, drugi po redu najkorišteniji engine za proizvodnju videoigara je Unreal. Unity koristi 68% game dev studija, dok je Unreal na 22%. „Baš zato smo se odlučili ponuditi znanja za rad u Unrealu. Naime, u inkubatoru PISMO već je nekoliko godina moguće učiti raditi u Unity-u i Blenderu. No, za pokretanje nove edukacije trebali su nam partneri. U svijetu brze tehnološke evolucije, suradnja između obrazovnih institucija i industrije postaje ključna u pripremi polaznika za izazove suvremenog tržišta rada.“, poručuju iz POU Novska i inkubatora PISMO. Zato uz predavače i stručnjake inkubatora PISMO polaznici uče i od profesora sa Fakulteta organizacije i informatike (FOI) što predstavlja izuzetan korak prema integraciji akademske izvrsnosti te praktičnih industrijskih znanja. „Ovog puta nastavu provodi više predavača, a to polaznicima omogućuje veće znanje i bržu primjenu naučenog.“, ističu u inkubatoru PISMO koji najavljuje i novu grupu edukacije Unreal Engine-a (https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina//programi/objektno-orijentirano-programiranje-u-izradi-videoigara/), kao i poziv zainteresiranima da se prijave za edukaciju u kreiranju audiovizualnih sadržaja (https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/programi/kreiranje-audiovizualnih-sadrzaja-u-izradi-videoigara/).

„Ovu edukaciju putem vaučera mogu koristiti nezaposlene i zaposlene osobe. Prihvatljivi su kandidati sa završenom bilo kojom trogodišnjom i četverogodišnjom srednjom školom. Ponudu za edukaciju kandidati mogu zatražiti od POU Novska na njihovoj web stranici gdje se nalaze i dodatne informacije te detaljna uputu kako dobiti vaučer za ovu besplatnu edukaciju. Plaćanje ide putem sustava i polaznika ništa ne košta, a mi vas obavijestimo o početku nastave!“, navode iz inkubatora PISMO.

Podijeli sadržaj: