Veleposlanstvo SAD-a posjetilo Inkubator PISMO

U znak podrške inovacijama i poduzetništvu, otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a, Mark Fleming, zajedno sa svojim suradnicima, posjetio je Grad Novsku. Zamjenik gradonačelnice, Siniša Kesić, srdačno ih je dočekao, pružajući im uvid u projekte koji se provode u Novskoj. Nezaobilazni dio posjete Novskoj je i obilazak Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1.

Upoznali su se s razvojem videoigara u Hrvatskoj te su osobno isprobali VR tehnologiju. Impresionirani inovacijama, predstavljenim u inkubatoru, izrazili su pohvale za kapitalne investicije koje se provode u Novskoj, istovremeno izražavajući želje za uspjehom u daljnjem razvoju.

U pratnji zamjenice ravnateljice Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije Ivane Matanović te voditelja inkubatora Vlade Vujice iz Razvojne agencije SIMORA, Veleposlanstvo SAD-a posjetilo je zgradu PISMO 1, gdje su smješteni brojni start up-ovi. Tijekom posjeta, demonstrirane su im napredne tehnologije kao i projekti te proizvodi kojima se bave mladi poduzetnici. 

U svojim izjavama, Mark Fleming istaknuo je svoje divljenje inovativnom duhu i poduzetničkoj energiji prisutnoj u Novskoj. Naime, on je Novsku posjetio prije nekoliko godina istaknuvši da se napredak zajednice itekako vidi. Uz izraze podrške, poželjeli su svim lokalnim poduzetnicima i inovatorima uspjeh u njihovim poslovnim poduhvatima!

Podijeli sadržaj: