Phantoms: misteriozna vožnja vlakom kroz retro horor svijet

Phantoms je indie horor igra u prvom licu koja pruža jedinstveno iskustvo, smještajući igrače u neobičan vlak gdje se svaki trenutak može pretvoriti u zastrašujuću borbu za opstanak. Kreirana od tima Solitude Software, stanara Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, ova igra suočava igrače s jezivim tajnama, neočekivanim preokretima i izazovima koji testiraju njihove instinkte za preživljavanje!

Inspirirana retro PlayStation grafikom i estetikom, Phantoms kombinira analogni horor i misteriju u igri koja pruža nepredvidivu te uzbudljivu avanturu. Autor igre, Matej Balašković, o odabiru mjesta radnje došao je na ideju dok je i sam putovao vlakom, a realizacija igre trajala je otprilike tri mjeseca. Ovaj spoj osobnog iskustva i kreativnosti rezultirao je jedinstvenim horor naslovom koji osvaja srca ljubitelja klasičnih horora i indie igara.

Phantoms vodi igrače kroz pet razina priče, svaka s vlastitim izazovima i tajnama. Raznolikost igre dodatno se naglašava nasumičnim odabirom rasporeda vlaka i predmeta koje treba prikupiti, pružajući jedinstven doživljaj svaki put.

Jedan od ključnih elemenata Phantoms je atmosfera misterije koja okružuje igru. Igrači se ukrcavaju na vlak s namjerom posjeta prijatelju Floydu, ali brzo shvate da nisu sami. Okolina se transformira u mračno lovište, a igrači postaju plijen u vlastitoj priči, boreći se za preživljavanje. Kroz napetu igru, moraju spašavati vlastiti život suočavajući se s neprijateljima i rješavajući izazovne zagonetke.

Oduševljenje igrača ne prestaje, kako potvrđuju komentari na Steamu: “Vrlo zabavna igra do sada, zanimljiva priča, grafika i jezivo je! Topla preporuka svim obožavateljima klasičnih horora i indie igrama jer ova igra pruža i horor te izazov, posebno u kasnijim razinama igre. Tek trebam otključati tajni kraj. Ali, misterij koji ga okružuje trebao bi me natjerati da igram satima”, jedan je od komentara koji odražava entuzijazam retro gaming zajednice.

Tim Solitude Software poziva igrače da se ukrcaju na vlak misterije i istraže svijet u kojem se istina može pokazati više zastrašujućom od fikcije.

Discord

Steam

Hoće li igrači preživjeti ovo jezivo putovanje ili će pasti kao plijen u ruke mračnih sila? Odgovor je samo korak dalje na Steamu, gdje Phantoms čeka hrabre istraživače. Svi smo mi plijen u ovoj igri, ali hrabri će se suočiti s izazovom i otkriti istinu iza misterioznog vlaka! Jeste li spremni zakoračiti u ovu jezivu avanturu?

Trailer je dostupan na linku!

Podijeli sadržaj: