Predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva posjetili Novsku i inkubator PISMO

Predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, predvođeni dekanom Vedranom Bilasom te Marinom Piletićem, ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, srdačno su dočekani od strane gradonačelnice Marije Kušmiš tijekom njihovog posjeta Gradu Novskoj. Glavni cilj njihove posjete bio je upoznati se s različitim aktivnim projektima, uključujući posjet Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1.

Tijekom posjete, zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije, Ivana Matanović, predstavila im je projekt Centar gaming industrije te ekosustav PISMO-a.

 Tom9448

 Tom9522

Nakon toga, predstavnici su obišli prostorije inkubatora gdje su imali priliku susresti se s nekoliko start-upova, među kojima su bili Hiroma studio, GROW i Misfit Village.

 Tom9558

 Tom9573

 Tom9589

Predstavnici su posjetili i Srednju školu Novska gdje su upoznati sa smjerom tehničar za razvoj videoigara. Ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović i profesori stručnih predmeta srdačno su ih dočekali te razmijenili iskustva te ideje.

 Tom9658

 Tom9632

 Tom9664

Jadranko Matuško, prodekan za poslovanje, Bojan Trkulja, prodekan za nastavu, te Stjepan Bogdan, prodekan za istraživanje i inovacije, također su sudjelovali u posjeti, ističući važnost ovakvih inicijativa za razvoj industrije, obrazovanje i inovacije. Mirko Sužnjević, stručnjak za videoigre koji je sudjelovao u razvoju nastavnih programa iz tog područja, također je bio dio delegacije FER-a te je dao svoj stručni osvrt na mogućnosti suradnje.

Predstavnici FER-a imali su tako priliku detaljnije upoznati planove i postignuća inkubatora. Posjeta je istaknula važnost povezivanja akademske zajednice, industrije i lokalnih zajednica kako bi se stvorili poticajni uvjeti za razvoj gaming industrije, koja sve više postaje ključna grana modernog gospodarstva.

Suradnja između FER-a, inkubatora PISMO i lokalnih institucija u Novskoj predstavlja korak prema ostvarenju tog cilja!

 

Podijeli sadržaj: