Za tehničare za razvoj videoigara – terenska nastava u Inkubatoru PISMO

Srednja škola Novska i Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 ostvarili su suradnju koja otvara vrata novim generacijama tehničara za razvoj videoigara. Naime, od iduće školske godine, u oba polugodišta bit će uvedena terenska nastava za navedeni smjer.

Tijekom dosadašnjih posjeta, učenici su imali priliku susresti se s start-up tvrtkama inkubatora, postavljati im pitanja i istražiti one aspekte game developmenta koji ih zanimaju. Također, upustili su se i u praktičan rad u vrhunski opremljenom motion capture studiju. Vođeni stručnim mentorstvom profesionalaca iz inkubatora PISMO, stekli su nova znanja i usvojili vještine koje su ključne za primjenu ovih tehnologija u praksi. Takav oblik obrazovanja omogućuje učenicima ne samo da razumiju teoriju već i da je primijene u stvarnim situacijama, što je neprocjenjivo za njihov budući
profesionalni razvoj.

Od iduće školske godine, u oba polugodišta bit će uvedena terenska nastava za smjer Tehničar za razvoj videoigara. Ivana Matanović, zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora Sisačko-moslavačke županije, istaknula je važnost ove inicijative:

“Poput inkubatora PISMO, smjer za razvoj videoigara Srednje škole Novska pokazao nam je kako mladi dolaze iz cijele Hrvatske zbog njega. Stoga, kontinuirano tražimo načine da učenike upoznamo s industrijom u koju će ući. Već godinama sudjeluju u natjecanju Global Game Jam, a tijekom godine upoznaju se i s našom opremom. U sljedećoj školskoj godini intenzivirat ćemo suradnju, i učenici svih četiriju razreda dolazit će kroz oba polugodišta.”

Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škole Novska, naglasila je koliko je ova suradnja bitna za obrazovni proces:

„Posjet PISMO-u pruža učenicima jedinstvenu priliku za stjecanje uvida u najnovija znanja i tehnologije iz industrije videoigara, čime se značajno unapređuje kvaliteta obrazovanja koje naša škola pruža. Učenici imaju priliku primijeniti ta znanja u praktičnim zadacima te projektima, obogaćujući tako nastavni proces. Škola ovim posjetom uspostavlja važnu vezu s industrijom, omogućujući učenicima povezivanje s razvojnim inženjerima, uvid u radne procese i potencijalno osiguravanje praksi ili budućih zaposlenja.”

Ova suradnja između Srednje škole Novska i Poduzetničkog inkubatora PISMO pokazuje kako se kroz integraciju obrazovanja i industrije može stvoriti inspirativno okruženje za mlade talente.  Takve inicijative ne samo da unapređuju obrazovni proces, već i također pomažu u stvaranju novih generacija stručnjaka spremnih za izazove te prilike modernog tržišta rada.

Podijeli sadržaj: