Započela edukacija izrade videoigara za 9. generaciju!

Inkubator PISMO powered by A1 nastavlja svoju uspješnu priču obrazovanja i osposobljavanja novih generacija gamedevelopera. Do sada je edukacije iz dva programa, Blender i Unity završilo više od 300 osoba, a s učenjem kreće novih 40 polaznika. Tijekom učenja od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primaju i minimalnu hrvatsku plaću te putne troškove, a po završetku gotovo da nema nezaposlenih.

Deveta generacija imat će priliku sudjelovati u šestomjesečnom intenzivnom programu. Osim teorijskog dijela, polaznici će imati prilike za praktičan rad, mentorstvo i razmjenu znanja s iskusnim senior gamedeveloperima. Polaznici dolaze iz različitih dijelova Hrvatske, a rast inkubatora PISMO zasigurno im otvora nove prilike za zapošljavanje, s obzirom da se dio polaznika odmah zaposli u jednoj od tvrtki unutar inkubatora.

 Tom7084

Zamjenik gradonačelnice Novske, Siniša Kesić, istaknuo je bogatu industrijsku povijest Novske te naglasio važnost i rezultate pravodobne spoznaje gaming industrije. Dolazak Razvojne agencije Simore, 2017. godina bila je prekretnica za Novsku i početak razvoja u gaming sektoru. Kesić je pozdravio polaznike, poželio im uspjeh i potaknuo ih da iskoriste mogućnosti koje Novska nudi za pokretanje vlastitih poduzeća.

 Tom7133

Andreja Šeperac iz Sisačko-moslavačke županije istaknula je „Glavni cilj edukacija je pripremiti polaznike za tržište rada i zadržati ih u Novskoj. Osigurat ćemo da polaznici steknu konkretne vještine i znanja potrebne za uspješnu karijeru u gaming industriji.“

 Tom7062

Dominik Cvetkovski, jedan od predavača s bogatim iskustvom, najavio je dinamičan i interaktivan pristup učenju. Polaznike očekuju različite aktivnosti i događaji, game i art jam-ovi te stvaranje stvarnih projekata koji će ih pripremiti za izazove industrije. Dominik je naglasio i važnost discipliniranog pristupa radu i poštivanja rokova kako bi se uspješno integrirali u zahtjevno tržište.

 Tom7100

 Tom7157

Deveta generacija bit će nova stručna snaga koja će pridonijeti daljnjem rastu i inovacijama u hrvatskoj gaming industriji!

Podijeli sadržaj: