Ponedjeljak diploma, utorak već posao!

Jedno od najpopularnijih i najpoželjnijih mjesta u Hrvatskoj za zaposlenje unutar industrije videoigara zasigurno je Novska u kojoj djeluje čak 80 start-upova. Drugi dan od svečane dodjele diploma 8. generaciji polaznika edukacija Blender i Unity, u tvrtki Misfit Village zaposlio se Josip Balić.

„Novska mi se svidjela na prvu. Miran gradić s jako dragim ljudima. Doselio sam iz Lovrana zbog edukacija organiziranih od strane Inkubatora PISMO powered by A1. Jedinstvena je to bila prilika za ulazak u game dev svijet, stjecanja novih znanja te vještina i nisam požalio ni sekunde. Na edukacijama je bilo odlično, imao sam priliku učiti i surađivati s vrhunskim ljudima. Zatim se dogodilo nešto o čemu sam mogao samo sanjati, a to je da postanem dio uspješne gaming priče, tvrtke Misfit VIllage. Genijalan tim predvođen Mladenom Bošnjakom proteklih godina radi na razvoju Go Home Annie, a njihov rad prepoznao je čak i litvanski Nordcurrent Labs.  Sukladno tome, veoma sam zahvalan na ovoj jedinstvenoj prilici, nadam se da ću je maksimalno iskoristiti te doprinijeti razvitku cjelokupnog projekta, pa i djelovanja tvrtke općenito.“, poručio nam je Josip Balić.

Naime, do sad je više od 300 osoba u inkubatoru PISMO powered by A1 osposobljeno izrađivati videoigre u programima Blender i Unity. Josip Balić dio je 8. generacije polaznika. Polaznici dolaze iz svih krajeva Hrvatske. Nekima je Novska potpuno nova sredina, a neki su došli za svojim prijateljima. S rastom, broj otvorenih tvrtki u inkubatoru PISMO, raste i potražnja za zapošljavanjima tako da se dio onih koji završe edukacije odmah zaposli u nekoj od tvrtki u inkubatoru, baš poput Josipa.

Uz redovne predavače, tu je i rad s nizom vanjskih stručnjaka kako bi developeri stekli čim više iskustva u projektima koji ih očekuju. Također, tu je i povezivanje Blendera i Unity-a kako bi što bolje razumjeli potrebe i jednih i drugih, a u konačnici čim bolje surađivali. Uvedena je i dvotjedna praksa u start UP-ovima u inkubatoru PISMO.

„U kolovozu 2023. godine, inkubator PISMO organizirao je za polaznike Blender edukacije vrlo zanimljivo Art Jam natjecanje na temu klimatskih promjena. U samo tri dana trebalo je izraditi 3D model u programu Blender. Josip je ondje  napravio najbolji model i tada sam kao član žirija uvidio njegov potencijal i ponudio mu praksu. Pokazao se sposobnim, prilagodljivim i da brzo uči, tada sam donio odluku o zaposlenju. Kod nas, Josip usavršava svoje znanje, aktivno već radi na videoigri Go Home Annie, a cjelokupni tim pomoći će mu da od juniora postane senior artist.“, izjavio je njegov poslodavac, Mladen Bošnjak, CEO Misfit Village.

Podsjećamo, inkubator PISMO i Razvojna agencija SIMORA edukacije provode kroz program osposobljavanja na radnom mjestu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zahvaljujući kojemu polaznici tijekom učenja primaju plaću i putne troškove.

Na proljeće kreću nove edukacije! Prijavi se i postani dio nove, 9. generacije: https://pismo-old.cubrad.net/edukacije/

Podijeli sadržaj: