Odlične nagrade ovogodišnjeg Global Game Jam-a!

Od 26. do 28. siječnja u Novskoj će se po peti put održati hrvatska verzija svjetskog natjecanja u izradi videoigara – Global Game Jam. Organizatori ovog #gamedev eventa su Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga izrađivača videoigara HU-IZ-VI. Ove godine nagrade su osigurali A1 Hrvatska d.o.o., brend gaming opreme White Shark te medijska kuća VIDI.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije programera – timova odraslih i srednjoškolaca. Nagrade za odrasle osiguravaju inkubator PISMO, A1 Hrvatska i VIDI medijska kuća. Prvo mjesto: 1500 eura + Playstation 5 Bundle + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Drugo mjesto: 550 eura + Playstation 5 Bundle + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Treće mjesto: 350 eura + Playstation 5 Bundle + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Nagrade za srednjoškolske ekipe za najbolje tri plasirane ekipe osigurava White Shark u širokom rasponu proizvoda za svaku osobu u timu uz šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje. Dosadašnjim sponzorima, pridružili su se Monster energy i Coca-cola.

„Da ovaj događaj raste iz godine u godinu, to pokazuju brojke natjecatelja, partnera te sve bolje nagrade koje osiguravaju naši sponzori! Hvala svima koji su nas prepoznali kao središte hrvatske gaming industrije! Izazivamo sve gamedevelopere da pokažu spretnost i kreativnost te izdrže 48 sati!“, poručili su iz inkubatora PISMO i iz udruge HU-IZ-VI.

Prijave su moguće putem kreiranog računa na GGJ i odabiranjem opcije „PISMO & HU-IZ-VI Game Jam 2024“. Pridruživanjem na Discord serveru nudi se jednostavnija komunikacija. Također, Discord može poslužiti i za pronalaženje ekipe. Organizatori su i ove godine osigurali sva tri obroka, a za ona izbirljiva nepca, dobiva se i ugostiteljska ponuda. Osigurani su pomoći ležajevi te chill zona koja će poslužiti za predah natjecateljima te svima koji prate natjecanje.

Uz organizatore tu je i niz partnera koji pomažu u organizaciji, pri čemu su istaknuti komunalno poduzeće Novokom, Srednja škola Novska, Grad Novska, Razvojna agencija SIMORA, Regionalni koordinator SMŽ i Sisačko-moslavačka županija.

Detaljni raspored ovogodišnjeg Global Game Jam-a bit će pravovremeno objavljen na Discordu, a prijave timova i/ili pojedinaca zaprimaju se do 22. siječnja 2024. godine.  

Natjecanje se održava u novljanskoj sportskoj dvorani, a prijave su moguće putem linka: https://globalgamejam.org/jam-sites/2024/pismo-hu-iz-vi-game-jam-2024?fbclid=IwAR0M91C_spJXSRPW-SKw3dyz7XfH1N6T9arnQTrfG84cgwSmO8SpvMiHzYU 

Podijeli sadržaj: