Global Game Jam izazov 2024: U 48 sati napraviti videoigru na temu – nasmij me!

Global Game Jam 2024. u Novskoj u organizaciji Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 i Hrvatske udruge izrađivača videoigara HU-IZ-VI ponovno ima najveći broj prijavljenih na razini cijele Hrvatske. Preko više od 80 natjecatelja bori se u 19 timova kako bi osvojili bogate nagrade koje su osigurali A1 Hrvatska d.o.o., brend gaming opreme White Shark, medijska kuća VIDI, regionalni gaming časopis Reboot te Coeto. Natjecatelji su stigli iz cijele Hrvatske, a u sportskoj dvorani u Novskoj dočekao ih je veliki organizacijski tim i brojni zabavni sadržaji.

Otvorenje natjecanja vodila je Iris Pilipović koja je predstavila sve uključene u organizaciju te pozdravila okupljene u ime inkubatora PISMO powered by A1. Pozdravne riječi uputili su i Dominik Cvetkovski  iz udruge HU-IZ-VI, Andreja Šeperac,  u ime javne ustanove Regionalnog koordinatora SMŽ i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RE, zamjenik gradonačelnice Novske Siniša KesićBenjamin Noah Maričak iz Hrvatskog audiovizualnog centra, Maja Fistrić iz A1 Hrvatska d.o.o., te Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije. Natjecateljima su uputili dobre želje za što boljim plasmanom, a organizatorima još ovakvih gamedev događaja.

Ove godine, natjecatelje očekuje i radionica posvećena važnosti očuvanja zdravlja online – stop govoru mržnje! #BoljiOnline je platforma A1 Hrvatska d.o.o. kojom Internet nastoje učiniti sigurnijim i pozitivnijim mjestom za sve. Ukazivanjem na prednosti, ali i opasnosti tehnologije želi se pomoći u očuvanju zdravlja, dobrobiti i povezanosti. Natjecatelji će imati i trenutak za vježbanje, kada će se dignuti sa svojih radnih jedinica i aktivirati svoje tijelo na nekoliko minuta, a zatim se vraćaju natrag u svoj developerski svijet. 

Tema ovogodišnjeg natjecanja je: Make Me Laugh (nasmij me). Natjecanje završava 28. siječnja u 17 sati kada kreće predstavljanje završenih radova i ocjenjivanje stručnog žirija. Završene videoigre ocijenit će žiri u sastavu Kristijan Škarica (𝗚𝗲𝗽𝗲𝗸, 𝗖𝗼𝗲𝘁𝗼 𝗶 𝗗𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗸𝗮), Nikola Kovač (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku), Daniela Spasovska (MAGDA), Vedran Klanac (Ocean Media) te Dominik Cvetkovski (ANIQ). Ocjenjuju se najbolji gameplay-i, grafike, ali i najbolje prezentacije završenih radova.

Najbolji odrasli tim očekuje nagrada – novčani iznos 1.500,00 eura, Playstation 5 Bundle i pretplata na magazin VIDI. Najbolji srednjoškolski tim kući će otići sa setom opreme brenda White Shark. Gaming magazin, Reboot, također će prvoplasirane ekipe nagraditi s Indie paketom za dvije osobe, za jednu od najvećih svjetskih boutique games konferencija – Reboot Develop Blue 2024 koja će se održati u Dubrovniku od 22.-24. travnja ove godine. Dok će Coeto prvoplasirane ekipe nagraditi s besplatnim trogodišnjim pristupom platformi, a sve ostale sudionike s godinom dana besplatnog pristupa! Također, sponzori ovogodišnjeg natjecanja su i Monster Energy, Coca – cola, PC play te Hrvatski audiovizualni centar.

Uz organizatore tu je i niz partnera koji su pomogli u organizaciji, a to su komunalno poduzeće Novokom, Srednja škola Novska, Grad Novska, Razvojna agencija SIMORA, Regionalni koordinator SMŽ, Sisačko-moslavačka županija.

Podijeli sadržaj: