PISMO Inkubator u Novskoj dobio novu stanarku!

Vedrana Agbaba iz Zagreba, inače medijski tehničar po struci i nekadašnja  polaznica 8. generacije edukacije “Blender” otvorila je svoj obrt „Orange Roughy“ za izradu videoigara u Poduzetničkom inkubatoru Sisačko – moslavačke županije.

„Uvjeti su i više nego odlični, a prednosti su višestruke. Zahvaljujući inkubatoru, sami troškovi poslovanja su smanjeni, a poslovno okruženje koje pruža omogućuje zajedničku poslovnu suradnju, razmjenjivanje iskustava te razvoj poslovnih ideja svih korisnika inkubatora. Osim najma ureda i konferencijskog prostora, dostupan je i najam različite opreme specijalizirane za industriju video igara kao što su motion capture studio, studio za fotogeometriju, VR oprema i brojna druga koja uvelike olakšava testiranje i razvoj vlastitih proizvoda. Uz to, dostupne su i savjetodavne i mentorske usluge te marketinška podrška koja su značajna za mlade poduzetnike, posebice one koji se prvi put upuštaju u poslovne vode.“, kaže Vedrana Agbaba.

Kroz navedenu edukacije, osim konkretnih znanja vezanih za osmišljanje, izradu i plasman videoigara, stekla je dublji uvid u funkcioniranje same gaming industrije i poslovanje, a s potrebnim znanjima, vještinama i dovoljno motivirana, otvorila je vlastiti obrt pod nazivom „Orange Roughy“. Fokusirat će se na razvoj videoigara i animacija, s posebnim naglaskom na kreiranje visual novela.

Zahvaljujući podršci Sisačko-moslavačke županije, Grada Novske i HZZ-a, Vedrana je uspjela pretvoriti svoju strast prema videoigrama i dizajnu u poslovni poduhvat. “Preporučila bih šestomjesečne edukacije svakome. One pružaju sjajnu priliku za stjecanje novih znanja, vještina i proširenje profesionalne mreže. Radujem se izazovima koji dolaze i spremna sam za sve što me čeka. Novska je postala moj drugi dom!”, kaže Vedrana Agbaba.

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO, više od 300 polaznika prošlo je edukacije za izradu videoigara. Prostori PISMO-a opremljeni su najnovijom tehnologijom koja je ključna u industriji video igara, te ih koristi preko 80 start-up gaming tvrtki.

Podijeli sadržaj: