Održan četvrti seminar u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta dionika Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom ekosustavu”

Nedavno je održan četvrti po redu trodnevni seminar pod nazivom “Kreiranje audiovizualnih sadržaja u videoigrama” u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta dionika Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom ekosustavu”. Organiziran od strane Inkubatora PISMO powered by A1, seminar je okupio buduće trenere iz Banja Luke i Mostara, predstavljajući ključni korak u stvaranju temelja za daljnji razvoj kompetencija potrebnih u brzorastućem sektoru videoigara.

Cilj ovog seminara bio je educirati polaznike iz Bosne i Hercegovine o kreiranju audiovizualnih sadržaja u videoigrama. Polaznicima su pružena znanja o računarskoj grafici, moderiranju, izradi audio i video sadržaja te animacijama. 

Predavači na seminaru, Josipa i Kristijan Bencek, osnivači novljanskog start-upa “Grow”, svoje bogato iskustvo, znanje i vještine uspješno su prenijeli na polaznike.

Vlado Vujica iz Inkubatora PISMO istaknuo je važnost ovakvih investicija u obrazovanje koje će osnažiti poziciju Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom sektoru. Ulaganje u napredne vještine pruža stručnjacima iz regije priliku da budu konkurentniji na globalnom tržištu, otvarajući vrata za inovacije i napredak u skladu s najnovijim trendovima i tehnologijama.

U bliskoj budućnosti, planira se organizacija petog po redu seminara u sklopu projekta “Jačanje kapaciteta dionika Bosne i Hercegovine u digitalnom inovacijskom ekosustavu” (GIZ), vrijednog oko 36.560 eura. Realiziran od strane Razvojne agencije SIMORA – INKUBATORA PISMO uz podršku partnera i krajnjih korisnika Inovacijskog centra ICBL Banja Luka i Tehnološkog parka INTERA Mostar, ovaj projekt potvrđuje posvećenost razvoju vještina i znanja potrebnih za napredovanje u industriji videoigara.

Podijeli sadržaj: