Na austrijsko-hrvatskom poslovnom susretu predstavljena Novska i inkubator PISMO

U organizaciji Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i EBRD Hrvatska održan je austrijsko-hrvatski poslovni susret na temu “Smart and Green City Projects in Croatia”. U hotelu Westin okupile su se austrijske tvrtke, ali i predstavnici nekoliko hrvatskih gradova kako bi predstavili svoja smart rješenja. Novska i gaming inkubator PISMO jedni su predstavljenih. 

Preko 80 hrvatskih posjetitelja imalo je priliku upoznati 8 austrijskih tvrtki BluesaveLixtecMonconPVITeichmann & CompagnonsRaiffeisen Bank InternationalYunex Traffic Austria i Zumtobel Lighting te njihova rješenja i usluge za Smart Cities i Green Cities. Dok je pet hrvatskih gradova, Karlovac, Split, Novska, Šibenik i Križevci predstavilo svoje najbolje prakse te postojeće i buduće Smart & Green City projekte.

Projekte Novske predstavila je pročelnica za gospodarstvo i poljoprivredu Boženka Spahić, dok je inkubator PISMO powered by A1 predstavila ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

EBRD Hrvatska dala je pregled koncepta EBRD Green City, a Colliers Hrvatska informirao je o zahtjevima za gradove da postanu pametni, zeleni, otporni i usklađeni s ESG-om. Događaj je zaokružen opsežnim B2B razgovorima između austrijskih sudionika, gradonačelnika i predstavnika gradova te hrvatskih posjetitelja.

Foto: PISMO & Adventage Austri

Podijeli sadržaj: