Današnji je život gotovo nezamisliv bez interneta

Današnji je život gotovo nezamisliv bez interneta, a sigurnost u virtualnom svijetu jedan je od prioriteta o kojemu je potrebno razgovarati kako bi se korisnike zaštitilo od zloupotrebe. U svrhu promicanja važnosti sigurnosti u virtualnom svijetu, svake se godine u veljači obilježava i Dan sigurnijeg interneta kojim se promiče sigurnija i odgovornija upotreba online tehnologije kod djece i mladih u čitavome svijetu. Ovaj je dan pokrenut 2004. godine, a danas se obilježava u gotovo 200 zemalja svijeta dosežući do milijuna stanovnika Zemlje.

Budući da je Internet vrlo moćan alat s velikim mogućnostima za poboljšanje vještina i usvajanje novih znanja, ali isto tako i medij s kojim dolaze veliki rizici, važno je podići svijest i istodobno poduzeti konkretne mjere za pružanje zaštite i osnaživanje ranjivih skupina na internetu, naročito djece i mladih.

Stvaranje internetskih sadržaja danas je omogućeno gotovo svima, a pritom se moramo pitati stvaramo li tim sadržajima bolji svijet unaprjeđujući društvenu svijest razmjenom znanja i ideja i stvaranjem novih partnerstava.

Svi mi korisnici interneta i stvaratelji sadržaja moramo stvarati odgovorno i sigurno okruženje za sve korisnike, od najmlađih do najstarijih.

Podijeli sadržaj: