Centar gaming industrije nominiran za nagradu Emerging Europe Awards

Emerging Europe Awards nagrada je koja se na godišnjoj razini dodjeljuje regionalnim postignućima u održivosti, inovacijama i poduzetništvu od strane Emerging Europe programa. U kategoriji “Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year” nominiran je centar gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji kao projekt u nastanku i od kojeg se puno očekuje. Glasovanje je u tijeku, a prema dosadašnjim glasovima, projekt je u top 3!

“Centar gaming industrije koji obuhvaća veliki kampus sa akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim sadržajima, te e-sport arenom i poduzetničkim inkubatorom, a sve namijenjeno razvoju gaming industrije! Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije. S obzirom na uspjehe koje niže najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator sa svojih 70 start UP-ova i brojnim projektima, vjerujemo da ovu nagradu možemo osvojiti!”, poručili su iz gaming inkubatora PISMO powered by A1.

Centar gaminga u nominaciji se opisuje kao projekt u nastajanju, no da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO.

“Mi smo u visokoj fazi projektiranja centra gaming industrije. Lokacijsku dozvolu ishodovali smo u prosincu prošle godine, a zahtjev za prvu od pet građevinskih dozvola projektanti predaju ovih dana i zato nas iznimno veseli vijest da smo nominirani za ovu prestižnu nagradu i to u kategoriji projekata koji predstavljaju budućnost Europe. Sad nam i javnost treba malo pomoći u glasovima, pa da i ovu nagradu donesemo u Hrvatsku!”, izjavila je ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

Više o nagradi i nominiranima možete pronaći na poveznici, dok je glasovanje dostupno na linku (pitanje 13., odgovor 2. je Centar gaming industrije SMŽ).

Podijeli sadržaj: