Upisi u srednju školu – tehničar za razvoj videoigara

U tijeku su upisi učenika u srednju školu. Iz hrvatskog središta gaming industrije – Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 najavljuju treću generaciju učenika u Tehničkoj školi Sisak i drugu u Srednjoj školi Novska. Još uvijek novi smjer, po otvaranju je izazvao veliki broj prijava, a u ovoj školskoj godini očekuje se isto.

Tehničar za razvoj videoigara razvija i programira videoigre, radi u raznim razvojnim okolinama za izradu videoigara, dizajnira razne grafičke elemente potrebne za izradu videoigara, implementira razne vizualne efekte u videoigrama, animira 3D objekte, producira audio i video sadržaj, upravlja projektnim fazama razvoja videoigara, radi u timovima, testira kvalitetu videoigara s aspektom iskustva igrača i sudjeluje u procesu plasiranja proizvoda na tržište. Nakon završene tehničke strukovne četverogodišnje škole i polaganja završnoga rada, stječe se kvalifikacija koja omogućuje zaposlenje kao dizajner grafičkih elemenata i sadržaja, programer. Nakon položene državne mature učenicima se pruža mogućnost visokoškolskog obrazovanja na fakultetima kao što su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike te na drugim fakultetima i stručnim studijima.

Nema nezaposlenih tehničara za razvoj videoigara i zato upiši školu koja omogućuje da imaš posao odmah poslije srednje, ali i da radiš tijekom studija.

Poveznice putem kojih možete saznati više o upisima su:

Podijeli sadržaj: