Aplikacijom digitalizirana turistička ruta Novskom

Lukina zagonetna staza turistička je ruta Grada Novske koja ima svoju aplikaciju izređenu od strane stručnjaka iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, tvrtke Hiroma design.

Turistička ruta sastoji se od 7 lokacija po užem centru Novske na kojima možete pronaći oznake sa QR kodom koji putem pametnih uređaja pokreću aplikaciju. Kako posjetitelj obilazi lokacije, tako saznaje više o sadržajima na odabranim lokacijama ali i odgovara na zagonetke prvog hrvatskog etnologa Luke Ilića Oriovčanina, istaknutog Novljanina po kojemu staza nosi ime.

„Ova mobilna aplikacija proširene stvarnosti spoj je povijesnih elemenata i novih tehnologija stoga će se i korisnici moći educirati na jednoj novoj, virtualnoj razini.“, poručuju Stefan i Mateja Vedrina iz tvrtke Hiroma design. Oni su bivši polaznici edukacija za izradu videoigara u inkubatoru PISMO, te su po završetku edukacije otvorili svoju tvrtku.

Aplikacija je nastala u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Novske, i dostupna je na Google Play trgovini na slijedećem linku.

Podijeli sadržaj: