Učenici Srednje škole Novska „tehničar za razvoj videoigara“ osvojili prva tri mjesta na natjecanju iz informatike

Početkom ožujka u Kutini je održano natjecanje iz informatike, na kojemu su sudjelovali i učenici prve generacije smjera Tehničar za razvoj video igara iz Srednje škole Novska.

U kategoriji „razvoj softvera“ , devet učenika koji su se natjecali iz Srednje škole Novska, postigli su odličan rezultat. Radove koje su prezentirali ocjenjivačima, dobili su visoke ocjene, te su učenici osvojili prva tri mjesta.

Od 2011. godine na ovom natjecanju nije bilo učenika škola s područja Sisačko moslavačke županije, pa je ovo izniman uspjeh za Srednju školu Novska i Grad Novsku, koji je već prepoznat kao „središte gaming industrije“ u Hrvatskoj i šire.

Tom uspjehu pridonijela je vrhunski opremljena učionica u školi i jedna od najboljih oprema u Europi, koja učenicima stoji na raspolaganju u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, ali i pomoć mentora Dominika Cvetkovskog, predavača u Gaming centru.

O nastupu učenika na natjecanju Cvetkovski kaže, kako je to „jedno jako divno iskustvo, natjecanje iz informatike koje nije klasično i gdje se rješavaju zadaci, već se mora napraviti konkretan softver“.

Učenike smjera Tehničar za razvoj video igara iz Srednje škole Novska, nakon ovog uspjeha, školskih obveza, slijede i pripreme za Državno natjecanje iz informatike. Smjer Tehničar za razvoj video igara, kroz projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem Poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska”, kao dio „središta gaming industrije u Hrvatskoj“, nakon Siska, od ove školske godine je i u Novskoj.

Podijeli sadržaj: