SIMORA uspješno održala event o digitalnim blizancima

U srijedu, 19. travnja 2023., Razvojna agencija SIMORA održala je online događaj o digitalnim blizancima (digital twins) u sklopu projekta DIH World ( https://dihworld.eu/ ). Ovaj trogodišnji projekt (2020.-2023.) sufinanciran je iz programa Horizon 2020, u vrijednosti većoj od 8 milijuna eura, a s temeljnim ciljem digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća.

Ovogodišnji događaj okupio je regionalne i međunarodne govornike iz privatnog i javnog sektora, (europskih) digitalnih inovacijskih hubova, malih i srednjih poduzeća, te akademskog sektora, a kroz izlaganja domaćih i inozemnih predavača, bilo je moguće čuti primjere dobrih praksa korištenja tehnologije digitalnih blizanaca u različitim područjima i industrijama, kao i o prilikama i mogućnostima koje korištenje digitalnih blizanaca, kao suvremenog oblika digitalne tehnologije, nudi u unaprjeđenju proizvoda, usluga, ali i cjelokupnih poslovanja.

Kroz izlaganja predavača, naglasak je bio na 5.0 industriji, njenim ključnim izazovima i strateškim mogućnostima te posebnom značaju ljudske komponente pete industrijske revolucije. Kroz praktične primjere, predstavljeni su primjeri korištenja digitalnih blizanaca u unaprjeđenju poslovnih sustava u tvornicama, shopping centrima, transportu i upravljanju prometom, pametnom korištenju energije u industrijskim postrojenjima, ali i u stvaranju digitalnih pametnih gradova i sveučilišnih kampusa. Također, bilo je moguće čuti i primjere korištenja digitalnih blizanaca u laboratorijima za istraživanje mora i podmorja, simulaciji upravljanja plovilima, ali i u korištenju i poboljšanju ronilačkih odijela.

Više informacija o projektu DIH World, ali i o tematskim događajima koje je SIMORA organizirala proteklih godina, možete pronaći na poveznici.

Kontakt: Filip Belošević, fbelosevic@simora.hr

Podijeli sadržaj: