SIMORA preuzela nagradu za najbolju europsku razvojnu agenciju u 2020. godini

Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA održalo je svečanu dodjelu nagrada razvojnim agencijama u 2020. godini online putem.

Svečanost je otvorila predsjednica Udruženja EURADA-e Roberta DallOlio čestitavši svim europskim agencijama na projektima koje provode istaknuvši Razvojnu agenciju Sisačko-moslavačke županije SIMORA-u. “Koncept koji ste u Hrvatskoj osmislili, a vezan uz gaming industriju je odličan, i treba ga slijediti!”, rekla je Roberta, podsjetivši da je ovo prva nagrada koja odlazi u ruke neke hrvatske agencije. SIMORA je već jednom bila u užem krugu za prvu nagradu, a prvo mjesto za 2020. godinu je itekako opravdano.

Nagradu je iz poduzetničkog inkubatora PISMO preuzeo direktor SIMORA-e Mario Čelan. Zahvalio je EURADA-i na nominaciji i dodjeljenoj nagradi. “Godinu 2020. bismo pamtili kao korona godinu u kojoj nas je razrušio potres, ovako ćemo ju u SIMORA-i pamtiti kao godinu kad smo bili najbolji!” Podsjetio je i kako je projekt izgradnje središta gaming industrije tekao: “Nakon što smo 2 napuštene zgrade u gradu Novskoj u Sisačko-moslavačkoj županiji obnovili i opremili europskim novcem, otvorili smo vrata prvim start up-ovima. Danas njih 49 u jednom od najmodernijih mjesta u Europi izrađuju videoigre i šalju ih na globalno tržište. No, prije ulaska u svijet poduzetništva, educirali smo ih kako to raditi. Paralelno s tim, najmlađima u dječijim vrtićima osigurali smo besplatno učenje engleskog jezika, učenike osnovnih škola educirali smo o svijetu videoigara iz pogleda proizvođača, dok smo za srednjoškolce izmislili novi srednjoškolski smjer. Nezaposlenim osobama ponudili smo edukaciju u trajanju od šest mjeseci. Na toj edukaciji uče se osnove programiranja i grafičke obrade, svih 6 mjeseci primaju plaću, a nakon nje polaznik je spreman samostalno izraditi videoigru. Više od 150 ljudi iz cijele Hrvatske prošlo je ovakvu edukaciju. Start up-ovi koji dolaze u naš inkubator na raspolaganju imaju urede, ali i različite strojeve. Ovakva napredna tehnologija transformirala je Sisačko-moslavačku županiju u moderan kraj čime smo postali središte hrvatske gaming industrije.”

Nagrada koju je SIMORA primila zapravo je nagradila način razvijanja regije i zapošljavanja osoba mlađe životne dobi, kako ih educirati da znaju izrađivati videoigre, mentorirati im da što lakše uplove u poduzetničke vode, osigurati potporu njihovim start-upovima i omogućiti im da koriste vrhunski opremljene prostore i opremu u poduzetničkom inkubatoru PISMO.

Tijekom svečanosti pohvaljen je rad i triju agencija, dvije iz Španjolske i jedne iz Turske, zbog praksi koje su uvele u svojim regijama, te je održan okrugli stol.

 

Podijeli sadržaj: