Konferencija MOŽE SE! održana u PISMU ugostila ministra Josipa Aladrovića

 

Razvojna agencija Simora, te Grad Novska i Razvojna agencija NORA organizatori su konferencije Može se! posvećene poduzetnicima početnicima koji su iskoristili mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te pokrenuli svoje poduzeća i obrte.

Takvih je u Novskoj više od stotinu koji su otvorili gotovo 200 radnih mjesta u Novskoj u posljednje tri godine. Neki od njih danas su se predstavili na online konferenciji “Može se“. Uz gamerice Josipu Bencek i Mateju Vedrina, priču o uspjehu kroz samozapošljavanje s nazočnim ministrom rada Josipom Aladrovićem podijelili su i Josipa Kujundžić, vlasnica obrta za apiterapiju, Ivica Škovrlj, vlasnik obrta za tapeciranje i mladi poduzetnik početnik Bruno Baranček koji uskoro kreće s proizvodnjom u Poduzetničkoj zoni Zapad.

“HZZ je efikasno pomagalo za poduzetnike početnike u Novskoj, a sad se može vidjeti da je broj zaposlenih veći nego u pretpandemijsko vrijeme”, naglasio je ministar Aladrović tijekom konferencije MOŽE SE!

“Grad Novska jedan je od rijetkih koji uz mjeru HZZ-a, osigurava i dodatna sredstva za zapošljavanje, što je upravo i dovelo do velikog broja novootvorenih tvrtki”, napomenuo je gradonačelnik Marin Piletić.

Josipa Bencek, mlada poduzetnica koja se iz Kutine doselila u Novsku, napomenula je kako se bez ovakvih mjera ne bi odvažila na pokretanje poduzeća u doba korone, a već nakon godina dana poslovanja imaju niz uspješnih projekata koje je zajedno sa suprugom realizirala radeći u Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

Direktor SIMORA-e Mario Čelan podsjetio je da je odlična suradnja s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te sa HZZ-om rezultirala otvaranjem 49 start up-ova u Inkubatoru PISMO.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović

Podijeli sadržaj: