Premijer Plenković posjetio Novsku i inkubator PISMO te najavio izgradnju gaming kampusa

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravio je u Novskoj, zajedno s ministrom Radovanom Fuchsom i ministricom Ninom Obuljen Koržinek obišao je i Poduzetnički inkubator PISMO. Obilasku su nazočili i župan Sisačko-moslavače županije Ivan Celjak, te zamjenik župana Mihael Jurić.

Prilikom posjete inkubatoru PISMO premijer Plenković istaknuo je kako je riječ o projektu koji brendira i razvija grad Novsku, ali i Sisak te Sisačko-moslavačku županiju, a za koji je zaslužna Razvojna agencija SIMORA, koja je u razvoju digitalne industrije prepoznala i priliku za razvoj gaming industrije. Dodao je i kako će Vlada nastojati sustavno podržavati razvoj Sisačko-moslavačke županije, osobito kroz projekt Kampusa gaming industrije, koji je nedavno uvršten i u Program revitalizacije Sisačko-moslavačke županije, a čije je financiranje predviđeno iz Fonda za pravednu tranziciju.

“Projektima orijentiranima prema gaming industriji napravili smo cjelovitu priču počevši od uvođenja engleskog jezika u vrtiće pa do šestomjesečnih prekvalifikacija i edukacija za tehničare za razvoj videoigara, a započeli smo i pripremu programa za visokoškolsko obrazovanje u tom području.”, rekao je direktor Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan.

Prilikom obilaska premjer Plenković razgovarao je i sa stanarima inkubatora. Tvrtka Grow predstavila mu je svoj inovativan projekt, pametne naočale za gluhe I-HEARING. Loomi studio&design predstavili su aplikaciju VR VACATION, Gamepires su predstavili kako rade poboljšanja igre Scum, Solitude Software su predstavili igru My Mandilion na kojoj rade, dok je Dynamite Priest Studio predstavio VR edukaciju za viličara.

Podijeli sadržaj: