Najbolje ideje projekta CROWN dio su inkubatora PISMO

Na četvrtom po redu izboru koji je Hanza media organizirala u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, sudjelovalo je 39 projekata dok su iz Sisačko-moslavačke županije nagrađena čak dva – NATURA SMŽ i prekogranični projekt CROWN. Projekt CROWN nagrađen je u kategoriji doprinosa poduzetništvu, a pisala ga je i provodila Razvojna agencija SIMORA. CROWN je pomagao mladima da razviju svoje poduzetničke ideje, a dvije su nastale u inkubatoru PISMO.

Projekt je bio usmjeren ka jačanju poduzetničkih potencijala mladih ljudi kako bi se potaknulo zapošljavanje, te stvaranje inovativnih start UP poduzeća, kao i poticajne radne okoline, a sve u cilju povećanja konkurentnosti i razvoja poslovnog okruženja Hrvatske, BIH i Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta bila je 616.169,00 EUR, a uz Razvojnu agenciju SIMORA provodili su ga Centar TEHNOPOLIS iz Nikšića, te zaklada INTERA iz Mostara. CROWN je inače najbolje ocijenjen projekt Interrega, te je bio u finalu najboljih Interreg projekata.

U inkubatoru PISMO razvile su se inovativne ideje koje su prošle sve faze projekta i ispunile zadana očekivanja. Pametne naočale za gluhe VOICEE, naočale su koje u realnom vremenu u titlu na ekranu naočala ispisuju tekst riječi koje su upućene osobi i na taj način pomažu u komunikaciji.

Druga inovacija aplikacija je za djecu MOOPIES u kojem djeca preuzimaju ulogu učitelja. VOICEE su djelo start UP-a GROW Josipe i Kristijana Benceka, dok su Moopiesi djelo start UP-a HIROMA DESIGN Mateje i Stefana Vedrine.

Ovo nije prvi puta da u Sisačko-moslavačku županiju stiže nagrada sa ovog izbora. Naime, prema glasovima publike 2021. godine, pobjedu je odnio naš Poduzetnički inkubator PISMO.

Podijeli sadržaj: