Možete li zamisliti Hrvatsku bez inkubatora PISMO? NE!

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU – SAFU je s brojnim korisnicima diljem Republike Hrvatske ugovorila više od 1200 projekata u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. Ovih dana otvorena je i anketa “Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku”. Jedan od ponuđenih odgovora je i naš jedinstveni projekt Poduzetnički inkubator PISMO.

Svaki projekt važan je na svoj način – omogućili su nam rješavanje brojnih izazova, poticanje gospodarskog razvoja, zaštitu okoliša, unaprjeđenje infrastrukture, ulaganje u zdravstvenu i socijalnu infrastrukturu te podizanje životnog standarda svih građana. Anketa je otvorena na linku, a glasovati se može odabirom jednog projekta. Za nas je odgovor jasan – inkubator PISMO.

Gaming inkubator nastao je iz projekta “Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora “PISMO – Novska”. Nositelj projekta bila je Razvojna agencija SIMORA uz partnerstvo Sisačko-moslavačke županije, ukupne vrijednosti 24.973.058,02 tadašnjih HRK. Projekt se provodio od 2017. do 2020. godine, a rezultati su i više nego vidljivi. Više od 80 tvrtki posluje unutar inkubatora zbog kojeg su u Novskoj dvije zgrade u potpunosti obnovljene i opremljene vrhunskom tehnologijom, dok im godišnji prihodi im prelaze 800.000 eura, kroz inkubator je educirano više od 300 osoba, a godišnji broj posjetitelja prelazi broju 2500 ljudi. Ovaj projekt zasigurno je promijenio i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju, i da, Hrvatska je bez njega nezamisliva!

Podsjećamo, inkubator PISMO pobjednik je izbora najbolje EU projekta u 2021. godini prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista, a Razvojna agencija SIMORA iste je godine proglašena i najboljom europskom razvojnom agencijom baš zbog koncepta koji je kreiran kroz inkubator PISMO.

Podijeli sadržaj: