Ljetni gaming kamp za djecu u srpnju i kolovozu – otvorene prijave

Tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno svoja vrata otvara osnovnoškolcima željnima učenja o izradi videoigara. U srpnju i kolovozu provodit će se ljetni gaming kamp za djecu. Učenici će kroz sedam dana napraviti vlastitu videoigru, steći nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj, glavnom gradu hrvatske gaming industrije.

“Prošle godine organizarali smo kamp i djeca su bila oduševljena, kao i roditelji. Naime, djeca ukoliko nisu otputovala sa roditeljima vrlo često praznike provedu pred ekranima. Teško ćemo ih od ekrana odvojiti, ali mi to vrijeme želimo posvetiti učenju! Naš je kamp spojio učenje i videoigre!”, poručili su organizatori. 

Kamp će raditi u srpnju i kolovozu sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali, a dostupna je nastava i na engleskom jeziku. Polaznici su učenici viših razreda osnovnih škola. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky učit će o microbitu i robotici. Bez računala i mobitela programirat će prirodu u izviđačkom kampu DUPIN, a promatrat će i zvijezde iz gradskog parka. Tijekom boravka predviđen je i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

“Jedinstven smo ljetni kamp. Svijet videoigara stvarniji je nego ikad prije, avanture u prirodi živopisnije, roboti i vrhunska tehnologija dostupni, slavonska hrana na dlanu, a nove zgode polaznika zagarantirane!”, uz poziv na prijavu djeci i roditeljima poručili su iz gaming inkubatora PISMO.

Link za prijavu dostupan je na poveznici.

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, podršku u organizaciji daje cijeli niz ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske. 

Podijeli sadržaj: