Krenule prijave na Global Game Jam 2023 u Novskoj

Programeri i gamedeveloperi ove se godine ponovno mogu natjecati na najvećem svjetskom natjecanju u izradi videoigara Global Game Jam. Naime, od 3. do 5. veljače poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 specijaliziran za gaming industriju sa partnerima organizira hrvatsko izdanje ovog popularnog natjecanja. Prijave su već u tijeku, a organizatori najavljuju odličan 48-sati program za sve gaming entuzijaste i gamedev stručnjake koji se žele okušati u brzini i spretnosti svog kreativnog stvaralaštva.

Hrvatska udruga proizvođača videoigara HU-IZ-VI partner je u organizaciji natjecanja koje se odvija u nekoliko kategorija. „Od prošle godine imamo dvije kategorije natjecanja, odrasli i srednjoškolci, a posebno se ocjenjuje najbolji gameplay, grafika i prezentacija napravljenih videoigara. Žiri još ne otkrivamo, no kao i dosadašnjih godina, sastav će činiti renomirana imena hrvatske gaming scene. Već sad imamo više od 50 prijavljenih natjecatelja, a uskoro objavljujemo i bogati nagradni fond. Ako voliš raditi videoigre, 3. veljače moraš biti u Novskoj.“, poručuju organizatori.

Natjecanje se održava u sportskoj dvorani Srednje škole Novska od 3. do 5. veljače 2023. godine. Tema natjecanja će biti poznata na samom početku, odnosno u petak 3. veljače u 17 sati kad će timovi moći započeti sa izradom videoigre. Prvih 40 prijavljenih dobivaju računala i opremu za rad od strane organizatora.

Prijave su moguće putem linka: https://globalgamejam.org/2023/jam-sites/pismo-hu-iz-vi-game-jam

 

Podijeli sadržaj: