280-i gamedeveloper u Novskoj

Na svečanosti održanoj u Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 novih 40 gamedevelopera dobilo je diplomu o završenoj edukaciji. Tijekom posljednjih šest mjeseci polaznici su učili izraditi videoigru u programima Blender i Unity. Koliko su u tome bili uspješni prikazano je kroz predstavljanje njihovih radova. Sedma generacija jedne od najuspješnijih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kroz koju se mlade osobe plaća da uče, sa velikim znanjima programiranja izlazi na tržište rada.

U nedavno objavljenoj analizi hrvatske gaming industrije velika pozornost pridaje se obrazovanju kadra koji se može nositi sa ovom najbrže rastućom gospodarskom granom. Naime, sa ovom generacijom i 280-i gamedeveloper ima priliku zaposliti se u industriji videoigara koja je 2021. godinu završila sa prihodom većim od 480 milijuna kuna.

Sve prisutne pozdravio je zamjenik gradonačelnice Novske Siniša Kesić, predstojnica sisačkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Irena Bušić i ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac. Dok su u ime svih polaznika zahvalu mentorima ali i cijelom timu inkubatora PISMO uputili Igor Čulić, Anita Govorčinović, Stefan Majnarić i Mirna Tominac.

Sisačko-moslavački centar gaming industrije nastavlja sa provođenjem edukacija i već u proljeće očekuje se početak 8. generacije. Trenutno se kroz sustav vaučera obrazuju 22 polaznika koji uče kako raditi u Unreal Engineu. U najavi je i ljetni gaming kamp za osnovnoškolce u srpnju i kolovozu. S obzirom na veliki broj programera i start UP-ova, za 3. veljače najavljeno je hrvatsko izdanje Global Game Jama, 48 – satnog natjecanja u izradi videoigara. (Prijave na #GGJ2023: https://globalgamejam.org/2023/jam-sites/pismo-hu-iz-vi-game-jam)

Podijeli sadržaj: