I ove godine Global Game Jam u Novskoj – Adminka komentira

Od 26. do 28. siječnja u Novskoj će se opet održati Global Game Jam, jedan od najvećih gejmerskih hackatona na kojemu je cilj izraditi videoigru u 48 sati. Global Game Jam svake godine ima određenu središnju temu koja se otkriva na početku i prema njoj se izrađuju videoigre. Da bi sve bilo zanimljivije, svaka lokacija može za sebe dodati specifičnu temu koja prati središnju. Budući da je Global Game Jam događaj otvorenog tipa, prijaviti se mogu ljudi različitih profila, talenata, znanja i afiniteta.

Sudionici ovog kreativnog događaja u PISMO Novska boravit će 48 sati, stoga je poželjno da ponesu sve što im treba da si osiguraju udobnost i produktivnost, od higijenskih potrepština preko rezervne odjeće pa sve do dekice s jednorozima koja nije za javnost, ali je udobna pa može proći!

Za one koji još ne znaju: Global Game Jam neprofitna je organizacija registrirana u Kaliforniji, a misija joj je osnažiti pojedince širom svijeta da eksperimentiraju, uče i zajedno stvaraju videoigre. Ovaj kreativan događaj svjetskoga je ranga, na njemu sudjeluju deseci tisuća sudionika, tzv. jamera i to na stotinama fizičkih i virtualnih lokacija u više od stotinu zemalja svijeta.

Adminka

*Stavovi izrečeni u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne održavaju nužno stajalište Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1

Podijeli sadržaj: