Hrvatskoj gaming sceni pridružuje se 40 novih gamedevelopera

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 uručene su diplome 8. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara. Posljednjih šest mjeseci 40 osoba educiralo se u programima Blender i Unity. Edukacija je završena, a predstavljeni su i završni radovi polaznika.

U ime Sisačko-moslavačke županije ravnateljica Regionalnog koordinatora Sisačko – moslavačke županije, Andreja Šeperac pozdravila je prisutne te pohvalila koncept stvoren od strane Razvojne agencije SIMORA koji se tiče osposobljavanja ljudi da se kvalificiraju za zanimanja koja su tražena.

Ispred Grada Novske, prisutne je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove te javnu nabavu, Sonja Marohnić-Horvat, dok je u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, partnera u provedbi edukacija, Irena Bušić iz Područnog ureda Sisak.

Anja Omatić i Vjekoslav Kolarec obratili su se u ime svih diplomaca, zahvalili su se mentorima govoreći koliko su naučili, a savjetovali su i buduće polaznike nove 9. generacije koliko je važno svakodnevno učiti i razvijati se.

Inkubator PISMO powered by A1 tijekom godina dokazao se kao predvodnik edukacija vezanih za gaming industriju. Posvećenost razvoju talenata u području videoigara jasno je vidljiva kroz uspješne generacije diplomaca, koji su sada spremni pridonositi rastućoj gaming zajednici i industriji u Hrvatskoj.  Edukacije iz dva programa Unity i Blender do sada je završilo više od 300 osoba, a uskoro s učenjem kreće novih 40!

Podijeli sadržaj: