8. generacija polaznika uči raditi u programima Unity i Blender

Do sad je više od 200 osoba u inkubatoru PISMO powered by A1 osposobljeno izrađivati videoigre u programima Blender i Unity. Osma generacija je stigla u svoje klupe i u idućih šest mjeseci očekuje ih puno sati učenja, prakse ali i razmijene znanja sa senior gamedeveloperima.

“Polaznici su došli iz svih krajeva Hrvatske. Nekima je Novska potpuno nova sredina, a neki su došli za svojim prijateljima. Naime, s rastom broj otvorenih tvrtki u inkubatoru PISMO, raste i potražnja za zapošljavanjima tako da se dio onih koji završe edukacije odmah zaposli u nekoj od tvrtki u inkubatoru.”, poručuju iz inkubatora PISMO.

Idućih pola godine nastava neće biti ista kao i prethodnih generacija, uvode se i neki noviteti. Uz redovne predavače, tu je i rad sa nizom vanjskih stručnjaka kako bi developeri stekli čim više iskustva u projektima koji ih očekuju. Također, tu je i povezivanje Blendera i Unity-a kako bi što bolje razumjeli potrebe i jednih i drugih, a u konačnici čim bolje surađivali. Uvodi se i dvotjedna praksa u start UP-ovima u inkubatoru PISMO.

“Sve ovo radimo s ciljem da gamedeveloperi koji uče ovdje kod nas budu izlaskom “iz klupa” što spremniji za tržište rada!”, poručila je Andreja Šeperac u ime PISMA.

Podsjećamo, inkubator PISMO i Razvojna agencija SIMORA edukacije provode kroz program osposobljavanja na radnom mjestu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zahvaljujući kojemu polaznici tijekom učenja primaju plaću i putne troškove.

 

Podijeli sadržaj: