Završili studije i prošli edukaciju za izradu videoigara u PISMU – sada zajedno rade na razvoju VR i AR aplikacija

Nakon što su završili studije, Marijeta Šamec iz Jamarica, Ekonomski fakultet u Osijeku, a Ivan Zorić iz Krivaja, stekao zvanje magistar povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, privukao ih je gaming.

Na „Machina Akademiji“ u Zagrebu završavaju edukaciju vezanu za C# programiranje i Unity 3D, a u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj, još i šestomjesečnu edukaciju programa Unity i Blender, za game developere.

Kroz navedene edukacije, osim konkretnih znanja vezanih za osmišljanje, izradu i plasman video igara, stekli su dublji uvid u funkcioniranje same gaming industrije i poslovanje, a s potrebnim znanjima, vještinama i dovoljno motivirani pokrenuli su vlastite tvrtke, „LOOMI Studio“ i “LOOMI Design“.

Marijeta i Ivan uz potpore i uvjete koje su pružili Sisačko moslavačka županija, Grad Novska i HZZ, svoj hobi i ljubav prema videoigrama i dizajnu, pretočili su u poslovno te osnovali obrte specijalizirane za dizajnerske djelatnosti „LOOMI Studio&Design“.

– Uvjeti su i više nego odlični, a prednosti su višestruke. Zahvaljujući inkubatoru, sami troškovi poslovanja su smanjeni, a poslovno okruženje koje pruža omogućuje zajedničku poslovnu suradnju, razmjenjivanje iskustava i razvoj poslovnih ideja svih korisnika inkubatora. Osim najma ureda i konferencijskog prostora, dostupan je i najam različite opreme specijalizirane za industriju video igara kao što su motion capture studio, studio za fotogeometriju, VR oprema i brojna druga koja uvelike olakšava testiranje i razvoj vlastitih proizvoda. Uz to, dostupne su i savjetodavne i mentorske usluge te marketinška podrška koja su značajna za mlade poduzetnike, posebice one koji se prvi put upuštaju u poslovne vode, kažu Marijeta i Ivan.

Danas se mogu pohvaliti brojnim projektima, izradili su video igru „Pandaloo: The Temple od Eden“ koja bila i naš završni projekt u sklopu edukacija.

– Igra je kratka i zabavna puzzle avantura koja pruža igraču mogućnost upravljanja pandom koju neočekivani slijed događaja potakne da krene u pustolovinu otkrivanja vlastitog identiteta i pronalaska ostalih pandi, a sve zahvaljujući legendi koju njena obitelj prenosi s koljena na koljeno, kazala je Marijeta.

S igrama su sudjelovali i na najvećem digitalnom eventu i game showu Reboot Online GamesWeek. Igre us zapažene od igrača, a dobili su i mnoštvo novih poznanstava i kontakata.

Osim osmišljanja sadržaja i razvoja video igara, fokus poslovanja usmjeren im je i na razvoj VR i AR aplikacija, „kao i integraciju gamefikacije u sve sfere gospodarstva, a posebice u edukativne, turističke i zdravstvene segmente“.

Poslovno partnerstvo, Marijeta i Ivan okrunili su i bračnim partnerstvom.

Pri Poduzetničkom inkubatoru PISMO, edukaciju je prošlo više od 200 polaznika za izradu video igara. Najsuvremenijom tehnologijom kojom su opremljeni prostori PISMO-a, potrebnom u industriji video igara , koristi se 50 start-up gaming tvrtki.

Podijeli sadržaj: