Veleposlanik Izraela Ilan Mor obišao poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj

 

 

Inovacije, kreativne industrije, obrazovanje i investiranje u navedeno simbolizira državu Izrael. Veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor upravo je to naveo kao razlog dolaska u Novsku.

Prema riječima izraelskog veleposlanika Mora, Izrael ima oko 5000 start up-ova i otvorenje jednog specijaliziranog inkubatora, u ovom slučaju za gaming industriju vidi kao odličan potez. „Po povratku u svoj ured planiram o ovome što sam vidio izvijestiti i potencijalne izraelske ulagače i poslovne partnere. Veliki je potencijal u ovoj industriji, i ono što sam vidio u Novksoj je itekako impresivno!“, rekao je veleposlanik Mor.

 

„Mi želimo da za nas svi čuju i da imamo što više kontakata u svijetu kako bi u konačnici doveli investitore. Također, možem ponuditi realizaciju određenih projekata i za samo izraelsko veleposlanstvo i veseli nas i taj oblik suradnje!“ rekao je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije SIMORA i idejni začetnik ideje o gamingu u Novskoj.

 

Prema riječima Zlatka Mateše predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora, „Ovo je pravi put kojim Hrvatska treba ići. Budućnost male zemlje je upravo kreativna industrija.“ Mateši je ovo treći dolazak u Novsku i inkubator PISMO i prema njegovim riječima, prilikom svakog dolaska vidio je nešto novo zbog čega zaključuje da se PISMO i dalje razvija. Ovom obilasku se pridružio se i Matešin dugogodišnji prijatelj i suradnik, hrvatski poduzetnik Davor Štern.

Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj od otvorenja privlači poglede. Gotovo da nema nacionalnog medija koji nije izvještavao o gamingu ili prenio na koji način se razvija Sisačko-moslavačka županija.

Podijeli sadržaj: