U gaming kampu u 7 dana osnovnoškolci napravili vlastite videoigre

Gaming kamp u inkubatoru PISMO powered by A1 ispunio je sva očekivanja. Učenje i zabava, moto su koji je 23 polaznika kampa pratio svih 7 dana trajanja. Predavači iz Hrvatske udruge proizvođača videoigara HU-IZ-VI svaki dan su 4 sata radili sa polaznicima na razvoju videoigara koje su zadnjeg dana kampa prezentirane roditeljima. Diplome je polaznicima u ime inkubatora PISMO dodijelila Andreja Šeperac.

Program predstavljanja završenih videoigara održan je u dvorani PISMO 2 inkubatora, a samoj dodjeli diploma prisustvovali su ministar rada Marin Piletić i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš. Uz podjelu diploma organizatori kampa održali su i mini panel u kojem su opisali svoje iskustvo u radu sa djecom. Dominik Cvetkovski, Josipa Bencek, Nenad Fijala, Maja Vlajnić, Dragan Vlajnić i Antonio Knežević osmjeh nisu skidali s lica dok su govorili o danima koje su djeca provela u Novskoj. Pozitivne reakcije zadovoljnih roditelja mogle su se čuti cijelo vrijeme trajanja programa. „Popunjenost kampa zapravo nam govori koliko smo dobro procijenili da je ovo nešto što je potrebno djeci viših razreda osnovnih škola. Htjeli smo da slobodno vrijeme provedu učeći, ali smo istovremeno mislili i na druženje i stjecanje novih prijateljstava. Sve su to uspjeli kroz zabavu.“, poručili su organizatori koji kažu da je novi termin u kolovozu već popunjen, ali i da kamp ide dalje i da su već počeli raditi na novim programima koje će ponuditi djeci i mladima.

Polaznici kampa došli su iz različitih dijelova Hrvatske, najviše ih je iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Većina ih želi upisati srednju školu i zanimanje tehničar za razvoj videoigara što im može ponuditi jedino Sisačko-moslavačka županija u svojim školama – Srednjoj školi Novska i Tehničkoj školi Sisak. Upravo je zato Sisačko-moslavačka županija sufinancirala kamp za 5 polaznika dok su za ostale roditelji u cijelosti platili boravak u kampu.

Podijeli sadržaj: