PISMO-Novska i Kampus gaming industrije na Danima otvorenih vrata EU projekata

Na virtualnim Danima otvorenih vrata EU projekata, koji su se održali od 13. do 22.11.2020., Sisačko-moslavačka županija predstavila se sa 7 izvrsnih projekata. Iznimno smo ponosni što su među njima i PISMO-Novska te Kampus gaming industrije. Podsjećamo kako je upravo projekt PISMO-Novska nedavno proglašen NAJBOLJIM EU PROJEKTOM U HRVATSKOJ U 2020.! Sigurni smo da ste već odlično upoznati s našim PISMO Inkubatorom, no jeste li znali ove informacije o Kampusu gaming industrije?

Na području kampusa nalazit će se četiri osnovna objekta, a bit će smješteni na području Poduzetničke zone Novska, na parceli većoj od 90 000 četvornih metara.

Prvi objekt je fakultet s oko 9 000 kvadrata bruto površine i spavaonicama za smještaj gostujućih predavača, u kojem je predviđen petogodišnji program s po 50 studenata godišnje u programerskom i grafičkom smjeru i oko kojega su već uspostavljene suradnje s fakultetima iz Malezije i New Yorka.

Sagrađen će biti i studentski i učenički dom na 11 500 četvornih metara, kao i akcelerator gaming industrije, te poduzetnički inkubator za eSport s dvoranom od 4 000 sjedećih mjesta.

Akcelerator gaming industrije sadržavat će studio za snimanje, dvorane za sastanke te halu s novom gaming opremom, a ovdje će se moći educirati i usavršavati srednjoškolci i svi drugi koje ova industrija zanima.

Najspektakularniji objekt zasigurno je inkubator za eSport koji će biti jedina arena za eSport natjecanja u Hrvatskoj. Imat će, osim same dvorane, i ugostiteljski sadržaj, prostorije za testere gaming rješenja, svlačionice s prostorijama za zagrijavanje i još brojne druge sadržaje – sve potrebno da Novska uskoro ugosti najbolje svjetske igrače eSporta koji i sami zarađuju milijune dolara godišnje od nagrada na turnirima i sponzorstava.

Pogledajte VIDEO s projektima:

https://youtu.be/z5qmkaZ4wgI

Podijeli sadržaj: