Ljetni gaming kamp za djecu – zabava i učenje

I ove godine, tijekom srpnja i kolovoza Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 provodi ljetni gaming kamp za djecu. Kamp je namijenjen djeci viših razreda osnovnih škola, koji u sedam dana boravka u kampu naprave vlastitu video igru, te se usput i odlično zabave u Novskoj, glavnom gradu hrvatske gaming industrije. Dvije su grupe polaznika, osnovna i napredna za one koji su kamp već pohađali, a dostupna je i nastava na engleskom jeziku.

Ovaj tjedan, sa ljetnom gaming avanturom startalo je 27 polaznika. Polaznici dolaze iz svih dijelova Republike Hrvatske, a boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole. Nastava se provodi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom, zatim slijedi četiri sata nastave, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky učit će o microbitu i robotici, turističkim vlakićem posjetit će Novljansko jezero, a promatrat će i zvijezde iz gradskog parka. Tijekom boravka predviđen je i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

“Svjesni smo činjenice da djeca previše vremena tijekom ljetnih praznika provedu pred računalom igrajući videoigre i zato smo odlučili organizirati kamp i omogućiti im da vrijeme pred ekranom provedu učeći proizvesti videoigre.””, poručili su organizatori iz inkubatora PISMO.

Nakon što ova grupa završi, u ljetnom gaming kampu boravit će 20 osnovnoškolaca iz Splitsko – dalmatinske županije. To je zapravo poklon Sisačko-moslavačke županije, Splitsko – dalmatinskoj, koja već drugu godinu za redom daje besplatno ljetovanje učenicima 4. razreda osnovne škole s područja Sisačko-moslavačke županije. Naime, Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, sklopio je Sporazum o organizaciji ljetovanja u Splitu za učenike 4. razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom. Ovom inicijativom sva djeca 4. razreda dobila su mogućnost besplatno ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, podršku u organizaciji daje: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

Podijeli sadržaj: