Ljetni gaming kamp u Novskoj: Učenje, igra i zabava na jednom mjestu!

Ljetni gaming kamp u Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 svake godine privlači djecu iz svih krajeva Hrvatske. Ovaj inovativni kamp, koji se po treći put održava u Novskoj, središtu hrvatske gaming industrije, ponovno je oduševio djecu i roditelje. Prvi termin je završen i 28 polaznika  izradilo je vlastite videoigre. Drugi termin je u tijeku, dok treći termin, planiran za kolovoz, još uvijek prima prijave.

 Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola (od 4. do 8. razreda) i nudi sedmodnevni program pun aktivnosti: od kreiranja videoigre do stjecanja novih prijateljstava i zabavnih iskustava. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom kako bi djeca bila energična i spremna za dan pred njima, nakon čega slijede četiri sata edukacije o kreiranju videoigara. Popodnevni sati rezervirani su za upoznavanje s tehnologijom inkubatora PISMO, jačanje komunikacijskih vještina, ribolov, druženje uz životinje, logorsku vatru i glazbu na OPG-u Kovačević te večernje zabave u Centru za mlade i kinu. STEM Lab Novsky pruža djeci priliku za učenje o microbitu i robotici, dok večeri uključuju promatranje zvijezda u gradskom parku. Poseban doživljaj predstavlja cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

“Osmislili smo program koji ne samo da podučava djecu kako kreirati videoigre, već im omogućuje da aktivno dožive sedam dana ispunjenih avanturama, stvaranjem novih uspomena i upoznavanjem najnovijih tehnologija! Naši polaznici razvijaju ključne vještine budućnosti kroz radionice robotike, tehnološke izazove, team-building igre i interaktivna predavanja, uključujući i one o sigurnosti na internetu. Sve to na jednom mjestu – učenje, igra i zabava“, poručuju iz PISMA.

Dodatne informacije i prijave dostupne su na web stranici: gamingkamp.hr

Kamp organiziraju Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojna agencija SIMORA, Sisačko-moslavačka županija te Grad Novska, a podršku daju i brojne ustanove, tvrtke i udruge: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska, Dječji vrtić „Radost“ Novska, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, HU-IZ-VI, A1 Hrvatska, Centar za sigurniji Internet i White Shark.

Podijeli sadržaj: