Vijesti

Najam metalurške opreme u Poduzetničkom inkubatoru PISMO-CNC stroj, Mikroljev, 3D printer

Obavještavamo poduzetnike i sve zainteresirane da u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO smještenom u Novskoj na raspolaganju imamo 3 stroja (matalurška oprema) dostupna za iznajmljivanje.

10.6.2021

Poduzetnički inkubator i Digital Innovation Hub PISMO jedan je od nacionalnih kandidata za Europske digitalne centre za inovacije (EDIH)

Poduzetnički inkubator PISMO kojeg je prijavio Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije stekao je pravo prijave na predstojeći poziv Europske komisije za sufinancirane EDIH-ova u okviru programa Digitalna Europa 2021.-2027., u kojem je predviđeno do 12,7 milijuna EUR za aktivnosti EDIH-ova u Hrvatskoj u sedmogodišnjem razdoblju.

31.5.2021

Najmodernija optička i 5G infrastruktura u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1

A1 Hrvatska i SIMORA (Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije) predstavili su partnerstvo u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1. Developeri okupljeni oko poduzetničkog inkubatora i polaznici programa za razvoj igara dobili su priliku raditi s najboljim pristupnim tehnologijama te prilagoditi svoje proizvode brzinama, latenciji i drugim prednostima koje im pružaju gigabitne 5G i optička mreža te tako bili globalno konkurentni.

27.5.2021

Veleposlanik Izraela Ilan Mor obišao poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj

Inovacije, kreativne industrije, obrazovanje i investiranje u navedeno simbolizira državu Izrael. Veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor upravo je to naveo kao razlog dolaska u Novsku.

26.5.2021

Američki investitor C.Petzel najavio ulaganje u hrvatsko središte gaming industrije – poduzetnički inkubator PISMO

Izreka da se dobar glas daleko čuje i ovoga se puta potvrdila, naime za Poduzetnički inkubator PISMO čuo je i Amerikanac Christopher Petzel poduzetnik iz Los Angelesa u SAD-u. Petzel je kazališni i filmski producent, investitor u digitalne tehnologije, investicijski bankar...

24.5.2021

Želiš li raditi posao svojih snova? Prijavi se na edukaciju!

Kreću prijave za novi krug šestomjesečnih edukacija!

13.5.2021

10 dana do videoigre: Programiraj i pokreni se!

Raspisuje se javni poziv za besplatnu edukaciju u području razvoja videoigara Izrada grafike i programiranje koja će se od 24.5. do 4.6.2021. održavati u Novskoj, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, Radnička bb, radnim danom od 8 do 16 sati.

11.5.2021

DAN OTVORENIH VRATA – najava

Program sadržava obilazak obiju zgrada inkubatora, isprobavanje videoigara i aplikacija start up-ova, tri studija, te virtualnih simulatora. Također, naši djelatnici govorit će o projektu i edukacijama koje provodimo.

7.5.2021

Konferencija MOŽE SE! održana u PISMU ugostila ministra Josipa Aladrovića

Razvojna agencija Simora, te Grad Novska i Razvojna agencija NORA organizatori su konferencije Može se! posvećene poduzetnicima početnicima koji su iskoristili mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te pokrenuli svoje poduzeća i obrte.

3.5.2021

SIMORA preuzela nagradu za najbolju europsku razvojnu agenciju u 2020. godini

Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA održalo je svečanu dodjelu nagrada razvojnim agencijama u 2020. godini online putem.

26.4.2021

Održano online događanje Community Days

Događanje je okupilo brojne zanimljive goste i predavače iz svijeta gaminga, umjetne inteligencije, IoT-a i blockchain tehnologije koji su, kroz svoje znanje i iskustvo, iznijeli viđenja i primjere iz prakse o važnosti korištenje digitalnih tehnologija u poslovanju.

16.4.2021

Brojni zanimljivi predavači na online događanju Community Days

Ne propustite priliku čuti mnogo korisnih informacija o digitalnim inovacijskim hubovima, umjetnoj inteligenciji, blockchain tehnologiji i gamingu!

13.4.2021

RA SIMORA organizira ONLINE DOGAĐANJE u sklopu projekta DIH World

Razvojna agencija SIMORA organizira događanje Community Days u sklopu projekta DIH World (Horizon program) sa ciljem predstavljanja digitalnih inovacijskih hubova i njihove važnosti u digitalnoj transformaciji poduzeća.

24.3.2021

Ljubav prema videoigrama pretvorena u posao

Priliku da hobi i ljubav prema video igricama pretvore u posao, do sada je nakon edukacije u Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska ostvarilo je četrdesetak polaznika programa Blender i Unity, otvorili su svoje tvrtke, stvaraju i žive svoj san.

11.3.2021

Učenici Srednje škole Novska „tehničar za razvoj videoigara“ osvojili prva tri mjesta na natjecanju iz informatike

Početkom ožujka u Kutini je održano natjecanje iz informatike, na kojemu su sudjelovali i učenici prve generacije smjera Tehničar za razvoj video igara iz Srednje škole Novska.

11.3.2021

Diplome polaznicima 4. generacije edukacije za izradu video igara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO

Nakon dvije godine provođenja edukacija specijaliziranih za izradu video igara, 4. generacija polaznika preuzela je svoje diplome i spremna je uploviti u poslovne izazove gaming industrije.

3.2.2021

Prijave za novi krug besplatnih gaming edukacija

Želiš raditi posao svojih snova? Prijavi se na besplatnu gaming edukaciju koja se održava u sklopu projekta Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije. Naučit ćeš tehnologije potrebne za izradu video igara, programiranje, stvaranje grafičkih elemenata i zvuka.

11.12.2020

PISMO-Novska i Kampus gaming industrije na Danima otvorenih vrata EU projekata

Na virtualnim Danima otvorenih vrata EU projekata, koji su se održali od 13. do 22.11.2020., Sisačko-moslavačka županija predstavila se sa 7 izvrsnih projekata. Iznimno smo ponosni što su među njima i PISMO-Novska te Kampus gaming industrije.

24.11.2020

Projekt PISMO-Novska proglašen najboljim EU projektom u Hrvatskoj u 2020.

Peteročlani žiri odabrao je 21 projekt koji je ušao u izbor za najbolji EU Projekt u Hrvatskoj. Među odabranim projektima uvršten je i naš projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ koji je odnio uvjerljivu pobjedu i proglašen je najboljim EU Projektom u Hrvatskoj 2020.

05.11.2020

Fotogrametrija u PISMO inkubatoru!

Fotogrametrija je tehnika mjerenja objekata na temelju fotografija. Ona je ujedno i podvrsta tehnike 3D skeniranja, a bazira se isključivo na fotografijama. Studio za fotogrametriju opremljen je sa 170 fotografskih aparata od kojih 85 ima rezoluciju od 18,5 megapiksela te, preostalih, 85 ima rezoluciju od 24,2 megapiksela, a istovremeno fotografiraju osobu ili predmet u visokoj rezoluciji kako bi nastao traženi 3D model.

11.09.2020

Budući tehničari za razvoj video igara posjetili PISMO

Nakon što je prošle, 2019./2020. školske godine prva generacija tehničara za razvoj video igara upisana u sisačkoj Tehničkoj školi, ove godine tu mogućnost ima i Srednja škola Novska. Ovaj jedinstveni smjer odabralo je 20 učenika u Novskoj, a prvi dan škole posjetili su Poduzetnički inkubator PISMO.

8.09.2020

Motion capture radionica u PISMU!

U sklopu edukacije koja je dio projekta sisačko – moslavačka županija središte gaming industrije polaznici imaju jedinstvenu priliku raditi i učiti na najmodernijoj gaming opremi. Upravo zato polaznici 4. generacije edukacije, posjetili su PISMO 2, a Zvonimir Mikšić, stručnjak za BLENDER pripremio im je MOTION CAPTURE radionicu na kojoj su naučili snimati pokrete za video igru.

28.08.2020

PISMO inkubator u finalu za najbolji europski projekt!

U drugi krug natječaja za najbolji europski projekt ušao je 21 projekt. Ovaj natječaj provodi Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

28.08.2020

Pogledajte priču o Zvonimiru Mikšiću, edukatoru u PISMO Inkubatoru

Ne propustite pročitati iznimno zanimljivu priču o radu i uspjehu Zvonimira Mikšića, producenta video igara i edukatora u našem PISMO Inkubatoru u Novskoj. Zvonimir govori o svojoj veoma uspješnoj karijeri, koja uključuje i režiranje prvog 3D filma, i progovara o razvoju gaming industrije u Hrvatskoj.

27.08.2020

PISMO inkubator u časopisu “VIDI”

Osim teksta o PISMO inkubatoru, možete pronaći i kartu hrvatskih tehnoloških parkova na kojoj se nalazi i PISMO u Novskoj.

20.08.2020

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe – MEDIA dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game development studijima za razvoj video igara. U prilogu donosimo članak koji objašnjava kako izgleda proces prijave i na što treba obratiti pozornost.

11.08.2020

Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju 19 milijuna eura!

„Business Development and Innovation Croatia“ koji je dio financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. – 2021., a provodi ga norveška državna agencija Innovation Norway.

6.08.2020