Vijesti

Ljetni gaming kamp za djecu – u ponudi programiranje videoigara, vrhunska tehnologija, roboti, znanje i druženje

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno potvrđuje status predvodnika u edukacijama vezanima uz razvojne alate kojima se izrađuju videoigre. Gaming kamp predstavili su organizatori, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak I Ivana Matanović iz inkubatora PISMO.

20.6.2022

LJETNI GAMING KAMP ZA DJECU – upisi u tijeku

Na prvom hrvatskom ljetnom gaming kampu djeca imaju priliku naučiti i izraditi svoju videoigru.

17.6.2022

Korisnike platforme Kickstarter oduševio novi hrvatski proizvod - inovativna aplikacija Moopies

Mala slatka čudovišta Moopiesi pali su na Zemlju i prema onome što kažu njihovi tvorci iz tvrtke Hiroma Design, treba ih svemu naučiti. Baš tome služi aplikacija za čiji daljnji razvoj traže financijska sredstva na Kickstarteru, globalnoj platformi za crowdfounding kampanje.

2.6.2022

Pozivamo Vas da zaigrate znanje 27. i 28. svibnja

Udruga HU-IZ-VI u sklopu projekta Zaigraj znanje – jačanje kapaciteta lokalne zajednice provodi organizaciju događaja Info game job u svrhu jačanja inicijative u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja te obrazovanja i dobrog upravljanja u gaming industriji.

24.5.2022

40 novih gamedevelopera ojačat će hrvatsku gaming scenu

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 uručene su diplome 6. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara.

10.5.2022

Lansirana kampanja za Voicee pametne naočale za gluhe

Domaći start up GROW Josipe i Kristijana Bencek iz Novske lansirao je svoju prvu crowdfoundig kampanju u kojoj na platformi Indiegogo prikupljaju financijska sredstva za razvoj svojih naočala za gluhe osobe i osobe sa oštećenim sluhom.

29.4.2022

Objavljen je video DIH World Community Days eventa

Drugo izdanje DIH World Community Days eventa, Razvojna agencija SIMORA organizirala je 27. travnja 2022. na temu zelene i digitalne tranzicije malih i srednjih poduzeća.

28.4.2022

Europski mediji hvale hrvatski projekt gaming inkubatora PISMO

Ovih dana europski mediji pohvalili su razvoj Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1. Euronews televizija dostupna u kućanstvima diljem svijeta objavila je prilog o uspjesima koje niže jedinstveni hrvatski inkubator namijenjen industriji videoigara.

27.4.2022

Više od 160 osoba zainteresirano za gaming edukaciju – odabrani najbolji

Jedna od najpopularnijih hrvatskih edukacija uskoro otvara vrata inkubatora PISMO sedmoj generaciji polaznika koji su izabrani nakon pisanog i usmenog testiranja.

21.4.2022

Predavač Unity-a gostovao u programu GameHub TV-a

U emisiji AFK Show na GameHub TV-u gostovao je Dominik Cvetkovski, predavač edukacije programa Unity.

19.4.2022

Objavljena agenda za online event Community Days 2022

Pogledajte agendu za online event kojeg Razvojna agencija SIMORA organizira u sklopu projekta DIH World.

13.4.2022

Obavijest kandidatima za edukacije

Obaviještavamo kandidate prijavljene na edukaciju Blender i Unity da se razgovori i testiranje održavaju u utorak 12. travnja 2022. godine u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO 2, Radnička ulica 2L u Novskoj.

8.4.2022

Objavljen trailer jedne od najiščekivanijih hrvatskih videoigara ove godine – horor avanture Go Home Annie

Hrvatski indie studio Misfit Village, stanar Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, objavio je trailer svoje nove horor avanture iz prvog lica zvane Go Home Annie.

6.4.2022

USKORO! Online događanje na temu zelene i digitalne tranzicije

U sklopu projekta DIH World, SIMORA organizira događanje (Community Days) na temu zelene i digitalne tranzicije koje će se održati u srijedu, 27. travnja 2022., od 10:00 do 13:00 sati putem Zoom platforme.

6.4.2022

Zbog videoigara iz Kaštela i Splita preselili u Novsku

Razgovarali smo s Anom, Josipom i Ilijom, veselim triom koji je došao naučiti izrađivati videoigre u programima Blender i Unity kako bi saznali zašto su se odlučili zamijeniti rodnu Dalmaciju za ravnu Slavoniju.

30.3.2022

Želiš naučiti izrađivati videoigre? Želiš raditi posao svojih snova? Nudimo ti edukaciju i plaću dok učiš!

Klikni i saznaj više!

23.3.2022

USKORO! SIMORA organizira online event za sve poduzetnike i startupove

U sklopu projekta DIH World, financiranog iz programa Horizon 2020, Razvojna agencija SIMORA i ove godine organizira online event – Community Days. Ovaj event namijenjen je svim malim i srednjim poduzetnicima, startupovima, digitalnim inovacijskim hubovima (DIH), ali i regionalnim dionicima.

15.3.2022

Završeno županijsko natjecanje - u kategoriji Razvoj softvera prva tri mjesta osvojili novljanski srednjoškolci

Na održanom županijskom natjecanju u informatici u kategoriji razvoja softvera sudjelovali su učenici prvog i drugog razreda Srednje škole Novska koji se obrazuju na smjeru Tehničar za razvoj videoigara.

14.3.2022

275.000 kn za za videoigre iz inkubatora PISMO

Hrvatski audiovizualni centar po prvi put je dodijelio sredstva za proizvodnju videoigara. Od ukupno 595.000,00 kn koliko je podijeljeno, 275.000,00 kn stiže u inkubator PISMO powered by A1.

25.2.2022

Veleposlanik Indije posjetio inkubator PISMO i Novsku

Vleposlaniku Indije predstavljen je projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji – osnivanje Poduzetničkog inkubatora PISMO-NOVSKA“ na kojem se upoznao s idejom Inkubatora te cijelim procesom izgradnje, adaptacije i opremanja prostora u kojem sada stanuju brojne IT tvrtke.

25.2.2022

Inkubator PISMO u novoj brošuri Invest in ICT in Croatia

Nedavno je objavljena nova brošura Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pod nazivom „Invest in ICT inCroatia“. Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 naveden je u njoj kao potporna institucija za poduzetnike.

18.2.2022

Europska godina mladih započela u inkubatoru PISMO

Središnji državni ured za demografiju i mlade organizirao je zato konferenciju „Mladi – pokretači suvremenih industrija“ kojom je Ured službeno započeo obilježavanje Europske godine mladih.

16.2.2022

AR aplikacija polaznika naših edukacija obogatila ponudu novljanskog muzeja

Aplikacija koja prikazuje vlak koji vozi u prošlom stoljeću, ili Adalberta Knoppa koji maše rad je tri polaznika edukacije za izradu videoigara koju provodi Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj.

7.2.2022

Završio je Global Game Jam – najveće natjecanje u izradi videoigara ikad održano u Hrvatskoj

Ovo svjetsko natjecanje održalo se u isto vrijeme na još 683 lokacije diljem svijeta, a prema broju sudionika, njih čak 135, ovo je i najveće natjecanje ovog tipa ikad organizirano u Hrvatskoj. Zadana tema natjecanja bila je dualnost, a 22 tima imala su zadatak u 48 sati napraviti videoigre. Pobjedu je odnijela ekipa koja je napravila igru pod nazivom „Odraz“.

1.2.2022

Natjecanje Global Game Jam u Novskoj – zadatak je u 48 sati napraviti videoigru

Od 28. do 30. siječnja u sportskoj dvorani u Novskoj održava se svjetsko natjecanje u izradi videoigara – Global Game Jam. Zadatak je svakog tima u 48 sati napraviti videoigru na zadanu temu, a najbolje očekuju vrijedne nagrade koje su osigurali Jamnica plus d.o.o., A1 Hrvatska d.o.o., magazin VIDI te Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1.

20.1.2022

Premijer Plenković posjetio Novsku i inkubator PISMO te najavio izgradnju gaming kampusa

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravio je u Novskoj, zajedno s ministrom Radovanom Fuchsom i ministricom Ninom Obuljen Koržinek obišao je i Poduzetnički inkubator PISMO.

14.1.2022

Na tehnološkom sajmu CES-u nalaze se i hrvatske inovacije – naočale za gluhe i aplikacija za djecu

Uz bok najpoznatijim svjetskim kompanijama kao što su Samsung, Lenovo, Sony, Panasonic, svoje inovacije predstavljaju i dva start up-a iz Poduzetničkog inkubatora PISMO – tvrtka GROW i HIROMA DESIGN.

13.1.2022

Kampus gaming industrije uvršten u projekte koji revitaliziraju Sisačko-moslavačku županiju

Program obuhvaća razdoblje provedbe do 2029. godine, a jedan od ciljeva kojim će se povećati konkurentnost je i izdvojeni strateški projekt - izgradnja kampusa industrije videoigara PISMO u Novskoj vrijedna 375,5 milijuna kuna.

3.1.2022

Transformacija IKT sektora slijedi kroz izmjene Strategije pametne specijalizacije RH

U prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO održana je konferencija za medije u organizaciji Udruženja za informacije tehnologije koje djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori na temu unaprjeđenja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje 2021-2029.

23.12.2021

Od ideje iz garaže do uspješnog startupa

U nastavku vam donosimo video panel održan u PISMO Inkubatoru u Novskoj, a koji je okupio mlade snage inkubatora PISMO koji su svoje ideje razvili upravo u prostoru inkubatora.

17.12.2021

Predstavnici IT industrije Slavonije u Bruxellesu

Hrvatski IT-jevci su tijekom dvodnevnog posjeta Bruxellesu dobili priliku na licu mjesta upoznati problematiku oko izrade i provedbe novog Akta o umjetnoj inteligenciji.

13.12.2021

Prvi gaming adventski kalendar svaki dan u prosincu daruje drugu hrvatsku videoigru

Svaki dan prosinca inkubator PISMO zajedno sa CGDA - Hrvatskom udrugom proizvođača videoigara dijeli steam key-eve za besplatno skidanje videoigara.

3.12.2021

Krenule su prijave na Global Game Jam 2022

Natjecanje se održava od 28. do 30. siječnja 2022. godine u sportskoj dvorani Srednje škole u Novskoj. Tema natjecanja će biti poznata na samom početku odnosno u petak, 28. siječnja 2022. godine u 17 sati.

3.12.2021

Održan panel „Od ideje iz garaže do uspješnog start up-a“

Panel je okupio mlade snage inkubatora PISMO koji su svoje ideje razvili upravo u prostoru inkubatora.

25.11.2021

Završili studije i prošli edukaciju za izradu videoigara u PISMU – sada zajedno rade na razvoju VR i AR aplikacija

Marijeta i Ivan uz potpore i uvjete koje su pružili Sisačko moslavačka županija, Grad Novska i HZZ, svoj hobi i ljubav prema videoigrama i dizajnu, pretočili su u poslovno te osnovali obrte specijalizirane za dizajnerske djelatnosti. „LOOMI Studio&Design“.

16.11.2021

Uskoro otvaramo prijave na Global Game Jam 2022.

Siječanj je rezerviran za svjetsko natjecanje u izradi vieoigara na zadanu temu – Global Game Jam. Hrvatska i Novska se pridružuju natjecanju po treći puta.

9.11.2021

Zagreb Film Festival - predavanje i panel posvećeni budućnosti kreativnih medija

U okviru programa Industrija 19. izdanja Zagreb Film Festivala, koji se održava od 14. do 21. studenog, u sklopu stalnog fokusa na potencijal i moguće pravce razvoja videoigara, održava se masterclass i panel posvećen toj rastućoj grani audiovizualne umjetnosti.

8.11.2021

Tri tvrtke iz inkubatora PISMO nagrađene za inovacije u sportu

Nenad, Saša i Luka inovatori su iz tri startup tvrtke iz Novske dobitnici su JUMP nagrade Sport Festa u kategoriji za inovacije u sportu, održanom u Poreču.

19.10.2021

Trojac developera iz inkubatora PISMO objavio svoju prvu sportsku videoigru

Od danas je na globalnoj platformi Steam u prodaji videoigra pod nazivom VR Summer Sports. Radi se o prvoj sportskoj VR igri proizašloj iz inkubatora PISMO powered by A1, a koja je izdana za globalno tržište. Igrač u ovoj VR igri može odigrati 10 ljetnih olimpijskih sportova, a kako kažu autori Saša, Luka i Nenad, VR su odabrali jer na kontrolerima ili drugim PC periferijama to nebi bilo zanimljivo igrati.

27.9.2021

PISMO je najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator u kojemu je otvoren 50-i start up

Danas je više od 200 onih koji su prošli edukacije u PISMO-u i znaju izrađivati videoigre, inkubator se prostire na više od 1000 kvadratnih metara, opremljen je najsuvremenijom tehnologijom potrebnom u gaming industriji i u njemu je otvoren 50-i start up.

20.9.2021

Dostupan najam motion capture studija

Obavještavamo poduzetnike i sve zainteresirane da u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO smještenom u Novskoj na raspolaganju između ostale gaming opreme, imamo motion capture studio dostupan za iznajmljivanje.

17.9.2021

Proširujemo se i uz inkubator otvaramo akcelerator gaming industrije

Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju se proširuje. S ciljem pružanja podrške poduzetnicima u postinkubacijskoj fazi, odnosno u fazi razvoja i širenja poslovanja na domaćem i stranom tržištu postajemo accelerator.

10.9.2021

Podjeljene diplome polaznicima 5. generacije Unity i Blender edukacija

U prostoru poduzetničkog inkubatora PISMO 2 u Novskoj, uručene su diplome polaznicima edukacija za izradu videoigara. Polaznici su protekli šest mjeseci učili izrađivati videoigre u dva programa, Blender i Unity.

10.9.2021

250 milijuna kuna predviđeno je za kulturne i kreativne industrije - 9.9. saznaj kako do njih

U sklopu NACIONALNOG PLAN OPORAVKA I OTPORNOSTI 2021. – 2026. za poduzetnike koji djeluju u okviru kulturne i kreativne industrije predviđeno je 250 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

7.9.2021

Edukacije za izradu videoigara koje rezultiraju visokom stopom zapošljavanja idu dalje – izabrani polaznici 6. generacije

Program učenja izrade videoigara provodi se i dalje u poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ponovno je privukao velik broj prijavljenih iz cijele Hrvatske

23.8.2021

Programeri iz Lipika u posjeti gaming inkubatoru PISMO

Početkom ove godine u Lipiku je s radom započeo Centar za umjetnu inteligenciju, a s obzirom da je razvoj AI tehnologije sve više vezan uz gejmersku, ne čudi da su mladi programeri došli u susjedni centar.

2.8.2021

Želiš raditi posao svojih snova? Javi se u poduzetnički inkubator PISMO

U tijeku su prijave za novu generaciju šestomjesečnih edukacija koja se održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“.

20.7.2021

Aplikacijom digitalizirana turistička ruta Novskom

Lukina zagonetna staza turistička je ruta Grada Novske koja ima svoju aplikaciju izređenu od strane stručnjaka iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, tvrtke Hiroma design.

5.7.2021

Upisi u srednju školu – tehničar za razvoj videoigara

U tijeku su upisi učenika u srednju školu. Iz hrvatskog središta gaming industrije – Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 najavljuju treću generaciju učenika u Tehničkoj školi Sisak i drugu u Srednjoj školi Novska.

18.6.2021

Najam metalurške opreme u Poduzetničkom inkubatoru PISMO-CNC stroj, Mikroljev, 3D printer

Obavještavamo poduzetnike i sve zainteresirane da u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO smještenom u Novskoj na raspolaganju imamo 3 stroja (matalurška oprema) dostupna za iznajmljivanje.

10.6.2021

Poduzetnički inkubator i Digital Innovation Hub PISMO jedan je od nacionalnih kandidata za Europske digitalne centre za inovacije (EDIH)

Poduzetnički inkubator PISMO kojeg je prijavio Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije stekao je pravo prijave na predstojeći poziv Europske komisije za sufinancirane EDIH-ova u okviru programa Digitalna Europa 2021.-2027., u kojem je predviđeno do 12,7 milijuna EUR za aktivnosti EDIH-ova u Hrvatskoj u sedmogodišnjem razdoblju.

31.5.2021

Najmodernija optička i 5G infrastruktura u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1

A1 Hrvatska i SIMORA (Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije) predstavili su partnerstvo u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1. Developeri okupljeni oko poduzetničkog inkubatora i polaznici programa za razvoj igara dobili su priliku raditi s najboljim pristupnim tehnologijama te prilagoditi svoje proizvode brzinama, latenciji i drugim prednostima koje im pružaju gigabitne 5G i optička mreža te tako bili globalno konkurentni.

27.5.2021

Veleposlanik Izraela Ilan Mor obišao poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj

Inovacije, kreativne industrije, obrazovanje i investiranje u navedeno simbolizira državu Izrael. Veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor upravo je to naveo kao razlog dolaska u Novsku.

26.5.2021

Američki investitor C.Petzel najavio ulaganje u hrvatsko središte gaming industrije – poduzetnički inkubator PISMO

Izreka da se dobar glas daleko čuje i ovoga se puta potvrdila, naime za Poduzetnički inkubator PISMO čuo je i Amerikanac Christopher Petzel poduzetnik iz Los Angelesa u SAD-u. Petzel je kazališni i filmski producent, investitor u digitalne tehnologije, investicijski bankar...

24.5.2021

Želiš li raditi posao svojih snova? Prijavi se na edukaciju!

Kreću prijave za novi krug šestomjesečnih edukacija!

13.5.2021

10 dana do videoigre: Programiraj i pokreni se!

Raspisuje se javni poziv za besplatnu edukaciju u području razvoja videoigara Izrada grafike i programiranje koja će se od 24.5. do 4.6.2021. održavati u Novskoj, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, Radnička bb, radnim danom od 8 do 16 sati.

11.5.2021

DAN OTVORENIH VRATA – najava

Program sadržava obilazak obiju zgrada inkubatora, isprobavanje videoigara i aplikacija start up-ova, tri studija, te virtualnih simulatora. Također, naši djelatnici govorit će o projektu i edukacijama koje provodimo.

7.5.2021

Konferencija MOŽE SE! održana u PISMU ugostila ministra Josipa Aladrovića

Razvojna agencija Simora, te Grad Novska i Razvojna agencija NORA organizatori su konferencije Može se! posvećene poduzetnicima početnicima koji su iskoristili mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te pokrenuli svoje poduzeća i obrte.

3.5.2021

SIMORA preuzela nagradu za najbolju europsku razvojnu agenciju u 2020. godini

Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA održalo je svečanu dodjelu nagrada razvojnim agencijama u 2020. godini online putem.

26.4.2021

Održano online događanje Community Days

Događanje je okupilo brojne zanimljive goste i predavače iz svijeta gaminga, umjetne inteligencije, IoT-a i blockchain tehnologije koji su, kroz svoje znanje i iskustvo, iznijeli viđenja i primjere iz prakse o važnosti korištenje digitalnih tehnologija u poslovanju.

16.4.2021

Brojni zanimljivi predavači na online događanju Community Days

Ne propustite priliku čuti mnogo korisnih informacija o digitalnim inovacijskim hubovima, umjetnoj inteligenciji, blockchain tehnologiji i gamingu!

13.4.2021

RA SIMORA organizira ONLINE DOGAĐANJE u sklopu projekta DIH World

Razvojna agencija SIMORA organizira događanje Community Days u sklopu projekta DIH World (Horizon program) sa ciljem predstavljanja digitalnih inovacijskih hubova i njihove važnosti u digitalnoj transformaciji poduzeća.

24.3.2021

Ljubav prema videoigrama pretvorena u posao

Priliku da hobi i ljubav prema video igricama pretvore u posao, do sada je nakon edukacije u Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska ostvarilo je četrdesetak polaznika programa Blender i Unity, otvorili su svoje tvrtke, stvaraju i žive svoj san.

11.3.2021

Učenici Srednje škole Novska „tehničar za razvoj videoigara“ osvojili prva tri mjesta na natjecanju iz informatike

Početkom ožujka u Kutini je održano natjecanje iz informatike, na kojemu su sudjelovali i učenici prve generacije smjera Tehničar za razvoj video igara iz Srednje škole Novska.

11.3.2021

Diplome polaznicima 4. generacije edukacije za izradu video igara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO

Nakon dvije godine provođenja edukacija specijaliziranih za izradu video igara, 4. generacija polaznika preuzela je svoje diplome i spremna je uploviti u poslovne izazove gaming industrije.

3.2.2021

Prijave za novi krug besplatnih gaming edukacija

Želiš raditi posao svojih snova? Prijavi se na besplatnu gaming edukaciju koja se održava u sklopu projekta Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije. Naučit ćeš tehnologije potrebne za izradu video igara, programiranje, stvaranje grafičkih elemenata i zvuka.

11.12.2020

PISMO-Novska i Kampus gaming industrije na Danima otvorenih vrata EU projekata

Na virtualnim Danima otvorenih vrata EU projekata, koji su se održali od 13. do 22.11.2020., Sisačko-moslavačka županija predstavila se sa 7 izvrsnih projekata. Iznimno smo ponosni što su među njima i PISMO-Novska te Kampus gaming industrije.

24.11.2020

Projekt PISMO-Novska proglašen najboljim EU projektom u Hrvatskoj u 2020.

Peteročlani žiri odabrao je 21 projekt koji je ušao u izbor za najbolji EU Projekt u Hrvatskoj. Među odabranim projektima uvršten je i naš projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ koji je odnio uvjerljivu pobjedu i proglašen je najboljim EU Projektom u Hrvatskoj 2020.

05.11.2020

Fotogrametrija u PISMO inkubatoru!

Fotogrametrija je tehnika mjerenja objekata na temelju fotografija. Ona je ujedno i podvrsta tehnike 3D skeniranja, a bazira se isključivo na fotografijama. Studio za fotogrametriju opremljen je sa 170 fotografskih aparata od kojih 85 ima rezoluciju od 18,5 megapiksela te, preostalih, 85 ima rezoluciju od 24,2 megapiksela, a istovremeno fotografiraju osobu ili predmet u visokoj rezoluciji kako bi nastao traženi 3D model.

11.09.2020

Budući tehničari za razvoj video igara posjetili PISMO

Nakon što je prošle, 2019./2020. školske godine prva generacija tehničara za razvoj video igara upisana u sisačkoj Tehničkoj školi, ove godine tu mogućnost ima i Srednja škola Novska. Ovaj jedinstveni smjer odabralo je 20 učenika u Novskoj, a prvi dan škole posjetili su Poduzetnički inkubator PISMO.

8.09.2020

Motion capture radionica u PISMU!

U sklopu edukacije koja je dio projekta sisačko – moslavačka županija središte gaming industrije polaznici imaju jedinstvenu priliku raditi i učiti na najmodernijoj gaming opremi. Upravo zato polaznici 4. generacije edukacije, posjetili su PISMO 2, a Zvonimir Mikšić, stručnjak za BLENDER pripremio im je MOTION CAPTURE radionicu na kojoj su naučili snimati pokrete za video igru.

28.08.2020

PISMO inkubator u finalu za najbolji europski projekt!

U drugi krug natječaja za najbolji europski projekt ušao je 21 projekt. Ovaj natječaj provodi Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

28.08.2020

Pogledajte priču o Zvonimiru Mikšiću, edukatoru u PISMO Inkubatoru

Ne propustite pročitati iznimno zanimljivu priču o radu i uspjehu Zvonimira Mikšića, producenta video igara i edukatora u našem PISMO Inkubatoru u Novskoj. Zvonimir govori o svojoj veoma uspješnoj karijeri, koja uključuje i režiranje prvog 3D filma, i progovara o razvoju gaming industrije u Hrvatskoj.

27.08.2020

PISMO inkubator u časopisu “VIDI”

Osim teksta o PISMO inkubatoru, možete pronaći i kartu hrvatskih tehnoloških parkova na kojoj se nalazi i PISMO u Novskoj.

20.08.2020

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe – MEDIA dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game development studijima za razvoj video igara. U prilogu donosimo članak koji objašnjava kako izgleda proces prijave i na što treba obratiti pozornost.

11.08.2020

Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju 19 milijuna eura!

„Business Development and Innovation Croatia“ koji je dio financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. – 2021., a provodi ga norveška državna agencija Innovation Norway.

6.08.2020