Vijesti

PISMO je najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator u kojemu je otvoren 50-i start up

Danas je više od 200 onih koji su prošli edukacije u PISMO-u i znaju izrađivati videoigre, inkubator se prostire na više od 1000 kvadratnih metara, opremljen je najsuvremenijom tehnologijom potrebnom u gaming industriji i u njemu je otvoren 50-i start up.

20.9.2021

Dostupan najam motion capture studija

Obavještavamo poduzetnike i sve zainteresirane da u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO smještenom u Novskoj na raspolaganju između ostale gaming opreme, imamo motion capture studio dostupan za iznajmljivanje.

17.9.2021

Proširujemo se i uz inkubator otvaramo akcelerator gaming industrije

Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju se proširuje. S ciljem pružanja podrške poduzetnicima u postinkubacijskoj fazi, odnosno u fazi razvoja i širenja poslovanja na domaćem i stranom tržištu postajemo accelerator.

10.9.2021

Podjeljene diplome polaznicima 5. generacije Unity i Blender edukacija

U prostoru poduzetničkog inkubatora PISMO 2 u Novskoj, uručene su diplome polaznicima edukacija za izradu videoigara. Polaznici su protekli šest mjeseci učili izrađivati videoigre u dva programa, Blender i Unity.

10.9.2021

250 milijuna kuna predviđeno je za kulturne i kreativne industrije - 9.9. saznaj kako do njih

U sklopu NACIONALNOG PLAN OPORAVKA I OTPORNOSTI 2021. – 2026. za poduzetnike koji djeluju u okviru kulturne i kreativne industrije predviđeno je 250 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

7.9.2021

Edukacije za izradu videoigara koje rezultiraju visokom stopom zapošljavanja idu dalje – izabrani polaznici 6. generacije

Program učenja izrade videoigara provodi se i dalje u poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj uz podršku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ponovno je privukao velik broj prijavljenih iz cijele Hrvatske

23.8.2021

Programeri iz Lipika u posjeti gaming inkubatoru PISMO

Početkom ove godine u Lipiku je s radom započeo Centar za umjetnu inteligenciju, a s obzirom da je razvoj AI tehnologije sve više vezan uz gejmersku, ne čudi da su mladi programeri došli u susjedni centar.

2.8.2021

Želiš raditi posao svojih snova? Javi se u poduzetnički inkubator PISMO

U tijeku su prijave za novu generaciju šestomjesečnih edukacija koja se održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“.

20.7.2021

Aplikacijom digitalizirana turistička ruta Novskom

Lukina zagonetna staza turistička je ruta Grada Novske koja ima svoju aplikaciju izređenu od strane stručnjaka iz Poduzetničkog inkubatora PISMO, tvrtke Hiroma design.

5.7.2021

Upisi u srednju školu – tehničar za razvoj videoigara

U tijeku su upisi učenika u srednju školu. Iz hrvatskog središta gaming industrije – Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 najavljuju treću generaciju učenika u Tehničkoj školi Sisak i drugu u Srednjoj školi Novska.

18.6.2021

Najam metalurške opreme u Poduzetničkom inkubatoru PISMO-CNC stroj, Mikroljev, 3D printer

Obavještavamo poduzetnike i sve zainteresirane da u našem Poduzetničkom inkubatoru PISMO smještenom u Novskoj na raspolaganju imamo 3 stroja (matalurška oprema) dostupna za iznajmljivanje.

10.6.2021

Poduzetnički inkubator i Digital Innovation Hub PISMO jedan je od nacionalnih kandidata za Europske digitalne centre za inovacije (EDIH)

Poduzetnički inkubator PISMO kojeg je prijavio Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije stekao je pravo prijave na predstojeći poziv Europske komisije za sufinancirane EDIH-ova u okviru programa Digitalna Europa 2021.-2027., u kojem je predviđeno do 12,7 milijuna EUR za aktivnosti EDIH-ova u Hrvatskoj u sedmogodišnjem razdoblju.

31.5.2021

Najmodernija optička i 5G infrastruktura u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1

A1 Hrvatska i SIMORA (Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije) predstavili su partnerstvo u poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1. Developeri okupljeni oko poduzetničkog inkubatora i polaznici programa za razvoj igara dobili su priliku raditi s najboljim pristupnim tehnologijama te prilagoditi svoje proizvode brzinama, latenciji i drugim prednostima koje im pružaju gigabitne 5G i optička mreža te tako bili globalno konkurentni.

27.5.2021

Veleposlanik Izraela Ilan Mor obišao poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj

Inovacije, kreativne industrije, obrazovanje i investiranje u navedeno simbolizira državu Izrael. Veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor upravo je to naveo kao razlog dolaska u Novsku.

26.5.2021

Američki investitor C.Petzel najavio ulaganje u hrvatsko središte gaming industrije – poduzetnički inkubator PISMO

Izreka da se dobar glas daleko čuje i ovoga se puta potvrdila, naime za Poduzetnički inkubator PISMO čuo je i Amerikanac Christopher Petzel poduzetnik iz Los Angelesa u SAD-u. Petzel je kazališni i filmski producent, investitor u digitalne tehnologije, investicijski bankar...

24.5.2021

Želiš li raditi posao svojih snova? Prijavi se na edukaciju!

Kreću prijave za novi krug šestomjesečnih edukacija!

13.5.2021

10 dana do videoigre: Programiraj i pokreni se!

Raspisuje se javni poziv za besplatnu edukaciju u području razvoja videoigara Izrada grafike i programiranje koja će se od 24.5. do 4.6.2021. održavati u Novskoj, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, Radnička bb, radnim danom od 8 do 16 sati.

11.5.2021

DAN OTVORENIH VRATA – najava

Program sadržava obilazak obiju zgrada inkubatora, isprobavanje videoigara i aplikacija start up-ova, tri studija, te virtualnih simulatora. Također, naši djelatnici govorit će o projektu i edukacijama koje provodimo.

7.5.2021

Konferencija MOŽE SE! održana u PISMU ugostila ministra Josipa Aladrovića

Razvojna agencija Simora, te Grad Novska i Razvojna agencija NORA organizatori su konferencije Može se! posvećene poduzetnicima početnicima koji su iskoristili mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te pokrenuli svoje poduzeća i obrte.

3.5.2021

SIMORA preuzela nagradu za najbolju europsku razvojnu agenciju u 2020. godini

Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA održalo je svečanu dodjelu nagrada razvojnim agencijama u 2020. godini online putem.

26.4.2021

Održano online događanje Community Days

Događanje je okupilo brojne zanimljive goste i predavače iz svijeta gaminga, umjetne inteligencije, IoT-a i blockchain tehnologije koji su, kroz svoje znanje i iskustvo, iznijeli viđenja i primjere iz prakse o važnosti korištenje digitalnih tehnologija u poslovanju.

16.4.2021

Brojni zanimljivi predavači na online događanju Community Days

Ne propustite priliku čuti mnogo korisnih informacija o digitalnim inovacijskim hubovima, umjetnoj inteligenciji, blockchain tehnologiji i gamingu!

13.4.2021

RA SIMORA organizira ONLINE DOGAĐANJE u sklopu projekta DIH World

Razvojna agencija SIMORA organizira događanje Community Days u sklopu projekta DIH World (Horizon program) sa ciljem predstavljanja digitalnih inovacijskih hubova i njihove važnosti u digitalnoj transformaciji poduzeća.

24.3.2021

Ljubav prema videoigrama pretvorena u posao

Priliku da hobi i ljubav prema video igricama pretvore u posao, do sada je nakon edukacije u Poduzetničkom inkubatoru PISMO Novska ostvarilo je četrdesetak polaznika programa Blender i Unity, otvorili su svoje tvrtke, stvaraju i žive svoj san.

11.3.2021

Učenici Srednje škole Novska „tehničar za razvoj videoigara“ osvojili prva tri mjesta na natjecanju iz informatike

Početkom ožujka u Kutini je održano natjecanje iz informatike, na kojemu su sudjelovali i učenici prve generacije smjera Tehničar za razvoj video igara iz Srednje škole Novska.

11.3.2021

Diplome polaznicima 4. generacije edukacije za izradu video igara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO

Nakon dvije godine provođenja edukacija specijaliziranih za izradu video igara, 4. generacija polaznika preuzela je svoje diplome i spremna je uploviti u poslovne izazove gaming industrije.

3.2.2021

Prijave za novi krug besplatnih gaming edukacija

Želiš raditi posao svojih snova? Prijavi se na besplatnu gaming edukaciju koja se održava u sklopu projekta Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije. Naučit ćeš tehnologije potrebne za izradu video igara, programiranje, stvaranje grafičkih elemenata i zvuka.

11.12.2020

PISMO-Novska i Kampus gaming industrije na Danima otvorenih vrata EU projekata

Na virtualnim Danima otvorenih vrata EU projekata, koji su se održali od 13. do 22.11.2020., Sisačko-moslavačka županija predstavila se sa 7 izvrsnih projekata. Iznimno smo ponosni što su među njima i PISMO-Novska te Kampus gaming industrije.

24.11.2020

Projekt PISMO-Novska proglašen najboljim EU projektom u Hrvatskoj u 2020.

Peteročlani žiri odabrao je 21 projekt koji je ušao u izbor za najbolji EU Projekt u Hrvatskoj. Među odabranim projektima uvršten je i naš projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ koji je odnio uvjerljivu pobjedu i proglašen je najboljim EU Projektom u Hrvatskoj 2020.

05.11.2020

Fotogrametrija u PISMO inkubatoru!

Fotogrametrija je tehnika mjerenja objekata na temelju fotografija. Ona je ujedno i podvrsta tehnike 3D skeniranja, a bazira se isključivo na fotografijama. Studio za fotogrametriju opremljen je sa 170 fotografskih aparata od kojih 85 ima rezoluciju od 18,5 megapiksela te, preostalih, 85 ima rezoluciju od 24,2 megapiksela, a istovremeno fotografiraju osobu ili predmet u visokoj rezoluciji kako bi nastao traženi 3D model.

11.09.2020

Budući tehničari za razvoj video igara posjetili PISMO

Nakon što je prošle, 2019./2020. školske godine prva generacija tehničara za razvoj video igara upisana u sisačkoj Tehničkoj školi, ove godine tu mogućnost ima i Srednja škola Novska. Ovaj jedinstveni smjer odabralo je 20 učenika u Novskoj, a prvi dan škole posjetili su Poduzetnički inkubator PISMO.

8.09.2020

Motion capture radionica u PISMU!

U sklopu edukacije koja je dio projekta sisačko – moslavačka županija središte gaming industrije polaznici imaju jedinstvenu priliku raditi i učiti na najmodernijoj gaming opremi. Upravo zato polaznici 4. generacije edukacije, posjetili su PISMO 2, a Zvonimir Mikšić, stručnjak za BLENDER pripremio im je MOTION CAPTURE radionicu na kojoj su naučili snimati pokrete za video igru.

28.08.2020

PISMO inkubator u finalu za najbolji europski projekt!

U drugi krug natječaja za najbolji europski projekt ušao je 21 projekt. Ovaj natječaj provodi Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

28.08.2020

Pogledajte priču o Zvonimiru Mikšiću, edukatoru u PISMO Inkubatoru

Ne propustite pročitati iznimno zanimljivu priču o radu i uspjehu Zvonimira Mikšića, producenta video igara i edukatora u našem PISMO Inkubatoru u Novskoj. Zvonimir govori o svojoj veoma uspješnoj karijeri, koja uključuje i režiranje prvog 3D filma, i progovara o razvoju gaming industrije u Hrvatskoj.

27.08.2020

PISMO inkubator u časopisu “VIDI”

Osim teksta o PISMO inkubatoru, možete pronaći i kartu hrvatskih tehnoloških parkova na kojoj se nalazi i PISMO u Novskoj.

20.08.2020

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe – MEDIA dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game development studijima za razvoj video igara. U prilogu donosimo članak koji objašnjava kako izgleda proces prijave i na što treba obratiti pozornost.

11.08.2020

Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju 19 milijuna eura!

„Business Development and Innovation Croatia“ koji je dio financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. – 2021., a provodi ga norveška državna agencija Innovation Norway.

6.08.2020