Motion capture radionica u PISMU!


U sklopu edukacije koja je dio projekta sisačko – moslavačka županija središte gaming industrije polaznici imaju jedinstvenu priliku raditi i učiti na najmodernijoj gaming opremi. Upravo zato polaznici 4. generacije edukacije, posjetili su PISMO 2, a Zvonimir Mikšić, stručnjak za BLENDER pripremio im je MOTION CAPTURE radionicu na kojoj su naučili snimati pokrete za video igru.

Motion capture oprema, jedan je od najvažnijih alata za stvaranje video igara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO2 u Novskoj.

Pored ostale profesionalne audio, video i VR oprema, jedan od najboljih motion capture studija u Europi, kao i fotogrametrijeska opreme, „zvijezde“ su u ponudi gamerima kod izrade i razvoja igara

Složeni sustav sinkroniziranih kamera koje emitiraju infracrveno svijetlo, namijenjene su bilježenju pokreta i zbog toga je motion capture oprema, alat od važnosti svakom game developeru u izradi video igara ili snimanja igranih filmova kod digitalizacije animiranih likova.

Pri snimanju pokreta koristi se posebno senzorsko odijelo s markerima koji imaju reflektirajući materijal, za IR kamere tijelo je nevidljivo, a kamere bilježe samo markere. Pokret se digitalizira i na osnovu toga animatori stvaraju realan prikaz likova u igrama ili u igranim filmovima

Glumci posuđuju svoje kretnje kako bi se njima animirali likovi u igrama, saznajemo kako je osnova i početak ostalih pokrete T poza, te kako već postoje škola za ovu vrstu glume u gaming industriji, koja u svijetu raste velikom dinamikom.

Kako je na MOTION CAPTURE radionici bilo edukativno, zabavno i kreativno dokazuje #motioncapture video spot!