Seminari i gostovanja
Posjetio nas je Tomislav Pongrac, kreativni direktor studija za video igre Gamepires!


S gaming edukacijom, u sklopu projekta “Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije”, startala je i treća generacija polaznika. Ovog puta tražilo se i mjesto više, što znači da se glas o nama proširio te da su “gameri” prepoznali kvalitetu i brojne mogućnosti koje pružamo svojim polaznicima.

Upravo zato u utorak, 26.11.2019. godine polaznicima smo priredili bonus. Predstavili smo im novi natječaj Kreativna Europa, Potprogram Media, Potpora za razvoj europskih videoigara u sklopu kojeg mogu ostvariti novčanu potporu za inovativne i kreativne video igre. Nakon toga nas je posjetio Tomislav Pongrac, kreativni direktor hrvatskog studija za video igre Gamepiresa koji im je dao savjete kako što uspješnije sudjelovati na ovom natječaju. Osim toga, polaznici su mogli čuti kako je izgledao njegov put do uspjeha. Hvala Tomislavu na inspirativnoj priči.
Dejan Radić, vlasnik Cateia Games posjetio inkubator PISMO!


U sklopu projekta “Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije” traje edukacija već treće generacije polaznika. Polaznike šestomjesečne gaming edukacije redovito posjećuju i predstavnici raznih tvrtki koje se bave izradom video igara kako bi im dali razne savjete u vezi razvoja video igara te s njima podijelili njihova iskustva u poslovanju.

Tako je u petak, 20.12.2019. inkubator PISMO posjetio Dejan Radić, vlasnik Cateia Games, predavač i investitor. Cateia Games studio je za razvoj videoigara koji uspješno postoji već gotovo 20 godina i jedan je od najvećih domaćih studija koji se bavi prvenstveno izradom casual igara za sve. Dejan je održao predavanje na temu kako uspješno poslovati na tržištu video igara, pogledao prezentacije polaznika te im udijelio savjete za uspješan nastavak razvoja vlastitih projekata.
Inkubator PISMO posjetili su studenti i profesori Specijalističkog poslijediplomskog studija „Priprema i provedba EU projekata“


U četvrtak, 5. ožujka 2020. godine Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj posjetili su studenti i profesori Specijalističkog poslijediplomskog studija „Priprema i provedba EU projekata“ Centra za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu. Cilj ovog posjeta bilo je saznati više o EU projektima u Sisačko-moslavačkoj županiji, izazovima pripreme i provedbe projekata, a PISMO su odabrali kao primjer dobre prakse. Mario Čelan, direktor Razvojne agencije SI-MO-RA predstavio im je sve faze projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO “.